Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 55. Sajam AGRA
  • 14.08.2017. 13:30

Vindija dvostruki šampion ovogodišnje, jubilarne AGRA-e

Uz Vindiju velike zlatne medalje osvojili i MIH Sirana iz Kolana na Pagu zatim Veronika iz Desinića i Sirana Runolist iz Otočca

  • 593
  • 42
  • 0

Hrvatskim proizvođačima mlijeka i mliječnih proizvoda bit će uručenene dvije titule šampiona i više drugih odličja na 55. jubilarnom sajmu AGRA u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.

Ocjenjivanje je završeno, i kako Agroklub ekskluzivno saznaje, dvije titule šampiona pripale su Vindiji iz Varaždina za proizvode Mliječni puding vanilija i Mliječni punding čokolada, koji već treću godinu zaredom osvajaju Velike zlatne medalje. Među dobitnicima velikih zlatnih medalja, uz Vindiju, ove godine su i MIH Sirana iz Kolana na Pagu za svoje sireve Tartufin i Paški sir, zatim Veronika iz Desinića za Sirutku sa okusom mango marelica, a zlatna medalja pripala je i Sirani Runolist iz Otočca za Runolist sir.

Inače, ove godine je za odličja konkuriralo 29 tvrtki s ukupno 162 proizvoda i to 23 tvrtke iz Slovenije (120 proizvoda), pet iz Hrvatske (23 proizvoda) te po jedan proizvođač iz Austrije (6 proizvoda), dva proizvoda iz Srbije i jedan iz Njemačke.

Uz ukupno devet titula šampiona od kojih 4 ostaju u Sloveniji, tri idu u Austriju i dvije u Hrvatsku, ocjenjivački sud je dodjelio i 51 veliku zlatnu medalju, 41 zlatnu, 39 srebrnih i 14 brončanih medalja.

Podsjetimo, ovogodišnje 55. jubilarno izdanje poljoprivrednog sajma AGRA odvijat će se od 26. do 31. kolovoza u Gornjoj Radgoni u Sloveniji.


Tagovi

Vindija Sajam Agra Šampion MIH Kolan Veronika Runolist


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."