Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kutil
  • 25.02.2016. 15:25

Veliki trgovački lanci ih nisu zaustavili

Danas se kupuju nekvalitetni proizvodi, a istovremeno domaći poljoprivrednici i proizvođači bacaju svoj trud.

Foto: bigstockphoto.com
  • 2.305
  • 363
  • 0

Već je dobro poznato kako je hrvatsko poduzetništvo područje nebrojenih frustracija i nelogičnosti, u koje se mnogi ne žele upustiti, u prvome redu, zbog straha od neuspjeha. Ipak, nailazimo na pozitivne priče, koje barem nakratko daju nadu u bolje sutra. Jedna od njih je zagrebačka tvrtka Kutil d.o.o. koja proizvodi voćne Jaffa sokove, kreativna Frappe Cappuccina i neobične likere u čokanjima.

Posluju od 1997. godine, a do sada su se uspješno suprotstavili brojnim izazovima. Jedan od većih, nastupio je nakon dolaska velikih trgovačkih lanaca na hrvatsko tržište.

Do klijenata su nas dovela inovativna pakiranja

"12 smo godina proizvodili sokove za maloprodaju koja je gotovo uništena nakon dolaska velikih centara. Tada smo shvatili da za opstanak moramo nešto mijenjati te smo se okrenuli ponudama za hotele, a danas proizvodimo sokove, likere i cappuccina u jednokratnim inovativnim pakiranjima, najčešće za ugostiteljske objekte", otkriva Igor Kutil, direktor tvrtke te dodaje kako izazove treba iskoristiti kako bi potaknuli na poboljšanje i rast.

Sokovi od bazge, lavande i ruže

"Znali smo da imamo odlične napitke te smo tražili recept kako da oni dođu do novih klijenata. Kreativna pakiranja su svakako pobudila znatiželju kod ugostitelja", ističe Kutil.

Sokovi od bazge, lavande ili ruže, interesantni su mnogima, frappe je svojim kremastim okusom postao dostojna alternativa kavama, a likeri u čokanjima jednokratna doza opuštanja.

"Pretpostavljali smo da gosti kafića uvijek žele isti proizvod na svojim stolovima, najčešće kavu ili pivo, no pokazalo se da mnogi žele probati nešto novo, posebno, nešto što do sada nisu okusili", objašnjava Igor Kutil. Osim kreativnih ambalaža, ugostiteljima je primamljiva i veleprodajna cijena proizvoda od 2,50 kn s PDV-om kn po soku ili 5,00 kn za liker u čokanju.

Lokalni proizvodi za domaće ljude

Za sada surađuju s 850 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj i dva inozemna partnera za distribuciju, a u potrazi su i za novima.

"Važno je da se prema klijetima odnosimo iskreno i s poštovanjem. Nije nam cilj prodati proizvod na temelju polovičnih i uljepšanih informacija, već zbog naših realnih činjenica i prednosti. Na taj način želimo stvoriti kvalitetan odnos s klijentima, koji će uvijek dobiti proizvod kakvog su željeli i očekivali. Suradnici su zadovoljni, što dokazuje naš višegodišnji opstanak na tržištu. No redovito radimo na istraživanju novih prilika i tržišta pa su nam sljedeći ciljevi širenje na cijelu Hrvatsku, ali i na europske zemlje poput Austrije i Njemačke", naglašava Igor.

Mali, ali efikasan tim iz ove tvrtke nastavlja raditi ono što najbolje znaju, proizvoditi sokove i likere koji nastaju iz domaćeg voća i povrća, izraslog okruženog još uvijek našom, relativno čistom prirodom.

"Poduzetništvo i proizvodnja u Hrvatskoj, veliki su izazov. No, da bi se situacija promijenila, potrebne su sveobuhvatne reforme, ali i promjena ponašanja svakog građanina. Cijene proizvodnje i raznih davanja moraju se smanjiti kako bi se našim ljudima osigurao jeftiniji lokalni proizvod. Kupuju se nekvalitetni proizvodi, a istovremeno domaći poljoprivrednici i proizvođači bacaju svoj trud", upozorava Kutil te napominje kako takav začaran krug netko mora prelomiti.

Poduzetništvo je teško, ali ipak se može uspjeti, a oni to, kažu, dokazuju svakoga dana.

Foto: bigstockphoto.com


Tagovi

Kutil d.o.o. Igor Kutil Čokanji Likeri Sokovi Inovativna pakiranja


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]