Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Kelečić
  • 24.10.2017. 12:00

Šipak i kopriva s medom, sok i džemovi - ponos OPG-a Kelečić

OPG Kelečić nalazi se na obroncima Plešivice, a ljubav prema prirodi i pozitivna energija koju tamo dobivaju potaknuli su ih da otvore OPG i rade domaće proizvode po starim recepturama.

Foto: Privatna arhiva OPG-a Kelečić
  • 1.775
  • 290
  • 0

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kelečić vlasnice Elizabete Kelečić postoji četiri godine. Nalazi se na obroncima Plešivice udaljen nekoliko kilometara od Jastrebarskog u Zagrebačkoj županiji. Ljubav prema prirodi i pozitivna energija koju tamo dobivaju potaknuli su ih da otvore OPG i rade domaće proizvode po starim recepturama.

Cilj im je promovirati naše domaće biljke koje imaju ljekovita svojstva posebno koprivu, bazgu, šipak te domaće voćke kao što su jabuke i šljive. Svi njihovi proizvodi rađeni su na prirodan način bez kemijskih dodataka.

Proizvodi s medom njihov su poseban ponos

Posebno su ponosni na proizvode s medom: Šipak s medom i koprivu s medom koji su jako korisni za tijelo. Zatim začinske soli koje su dodatak jelima: povrtni mix i gljive mix (šumske gljive sa soli). Nevedene proizvode radi samo njihov OPG. Proizvode tri vrste soka: koprivu s medom, šipak s medom i sok od šipka i jabuke. Rade također i četiri vrste sirupa: sirup od cvijeta bazge, sirup od bobica bazge, sirup od bora i sirup od koprive.

Na džemove su posebno ponosni jer rade ono što drugi nemaju: extra džem od šumskih i vrtnih jagoda, extra džem od šipka, džem od šljiva i bobica bazge te džem od šljiva bez šećera. Proizvode i džem od šljiva i kupina, te džem od divlje kupine.

Džem od šumskih i vrtnih jagoda je najpopularniji

Najpopularniji i ujedno najtraženiji je njihov džem od šumskih i vrtnih jagoda, a najpopularniji sok je gusti sok od šipka s medom.

Gusti sok od šipka s medom sadrži puno C vitamina i pomaže kod jačanja imuniteta, pa ga puno kupuju mame za djecu. U radu OPG-a Elizabeti pomaže suprug koji je također član OPG-a.

"Za uspjeh OPG-a potrebno je puno raditi, ali i voliti ono što radiš. U prirodi nema stajanja jer sve dolazi u svoje vrijeme i nema odgode. Nama je posebno stalo da nam kupci budu zadovoljni i da se ponovo vraćaju po još, a za to je potrebna uvijek ista kvaliteta proizvoda", istaknula je Elizabeta Kelečić.

Njihov specifični jesenski proizvod je šipak s medom budući da se šipak bere u jesen, a najbolja prodaja je preko zime te sirup od bora koji je odličan za kašalj i isto se puno prodaje tijekom jeseni i zime.

Proizvodi bogati vitaminima

"Svaka voćka i biljka je zdrava na svoj način. Svaka biljka ima svoj okus i svoju vrijednost. Naš OPG promovira naše domaće biljke koje su jednako vrijedne kao i one koje dolaze iz dalekih zemalja. Kopriva je puna željeza, bobica bazge ima jako puno vitamina i minerala, šipak i jagode imaju cijelo bogatstvo C vitamina", naglasila je Elizabeta.

Jabuka je kako kaže Elizabeta idealno voće za svakodnevni obrok, ali je važno jesti i sezonsko voće. Čips od jabuka je zdrava grickalica koju vole i djeca te se odlično prodaje. Puno raznovrsnih, zdravih i originalnih proizvoda po starim recepturama dokaz su neizmjernog rada i ljubavi prema prirodi. Stoga je vrijeme da i vi pobliže upoznate, te kušate ljepotu prirode na vašem tanjuru ili u čaši.

Foto: Privatna arhiva OPG-a Kelečić


Povezane biljne vrste

Šipak

Šipak

Sinonim: Mogranj, Nar | Engleski naziv: Pomegranate | Latinski naziv: Punica L

Šipak je grmolika biljka koja doseže visinu do 3 m. U proljeće se nakon pojave listova otvaraju crveni cvjetovi, a iz njih se stvaraju plodovi koji dostižu maksimum svoje veličine... Više [+]

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za usporedbu isplativosti uzgoja drugih voćaka. Njezini plodovi dozrijevaju od najranijeg ljeta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Fotoprilog


Tagovi

OPG Kelečić Elizabeta Kelečić Plešivica Jastrebarsko Šipak Kopriva Džemovi Čips Jabuka


Autorica

Jelena Hendić

Više [+]

Jelena je magistar novinarstva sa višegodišnjim iskustvom. Njezin moto je: Novinarstvo nije posao, već način i stil života!