AgroKlub.com

\

Prehrambena industrija

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Prehrambena industrija » Salmonela u piletini slovačke tvrtke

Salmonela u piletini slovačke tvrtke

Siomeat Podravina

Salmonela u piletini slovačke tvrtke

Datum: 28.09.2015. 14:30

Kategorija:

Prehrambena industrija

Sanitarna inspekcija pronašla je Salmonelu u još jednom proizvodu na našem tržištu. Riječ je o smrznutoj, mljevenoj piletini, proizvedenoj u Slovačkoj, koju distribuira hrvatska tvrtka.

Iz Uprave za unapređenje zdravlja Ministarstva zdravlja stigla je obavijest da je analizom sanitarne inspekcije, pronađena salmonela u još jednom mesnom proizvodu na našem tržištu.

Riječ je o smrznutom, mljevenom pilećem mesu slovačke tvrtke Hyza a.s. iz grada Topoľčana, koje na naše tržište distribuira Siomeat Podravina d.o.o. iz Koprivnice, osnivači koje su dvoje mađarskih državljana iz mjesta Siófoka. Riječ je o proizvodu na deklaraciji kojega stoje slijedeći podaci:

  • Rok trajanja: 28.9.2015.
  • Datum proizvodnje: 30.3.2015.
  • Oznaka LOT-a: L 9150330000
  • Oznaka bar-koda: 8 586000 858404

Sanitarna inspekcija naredila je distributeru povlačenje te učinkovito i točno obavještavanje potrošača o razlozima povlačenja proizvoda.

Hyza kamion smrti

Inače, slovačka tvrtka Hyza, našla se u središtu javnosti krajem kolovoza, kada je u kamionu s njezinim oznakama, na austrijskoj autocesti, pronađeno 71 mrtvo tijelo izbjeglica s Bliskoga istoka. Kamion je imao mađarske registracijske pločice, a kasnije privedeni vozač, bio je rumunjski državljanin. Slovačka peradarska tvrtka, istražiteljima ove tragedije tada je dokazala da su sporni kamion već prije prodali.

Broj pregleda članka: 79; Uspješnost članka: 3.95

Tagovi: Slovačka, Deklaracija, Salmonela, Ministarstvo zdravlja, Koprivnica, Sanitarna inspekcija, Mljeveno, Smrznuto, Pileće meso, Povlačenje, Distributer, Hyza a.s., Topoľčany, Siomeat Podravina d.o.o., Siófok

Ključne riječi članka: salmonela, u, piletini, slovacke, tvrtke, kamion


Sandra Špoljar

Svi tekstovi autora

Autorica Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.