Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Salmonela
  • 25.11.2016. 18:45

Salmonela i u prepeličjim jajima i domaćem mesu

Opoziv proizvoda: Svježe pileće meso Antolković, Svježe meso peradi - pileća prsa Perutnina, Jaja od prepelica Agro Line!

Foto: pixabay.com,
  • 4.850
  • 576
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u objektu za klanje peradi "Domaći pilići Antolković", (vlasnik Zlatko Antolković) uzorkovano svježe pileće meso gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis.

Opoziv proizvoda: Svježe pileće meso Antolković

Proizvod je sa LOT brojem 53482/2016 distribuiran na vlastito prodajno mjesto - mesnica "Domaći pilići Antolković" Tržnica Špansko, Zagreb i prodan je sa danom 07.11.2016. godine te se isti više ne nalazi na tržištu.

Opoziv proizvoda: Svježe meso peradi - pileća prsa Perutnina

Nadalje, u maloprodajnom objektu Mesnica Županja, Tržnica b.b., Županja, subjekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec, uzorkovano Svježe meso peradi - pileća prsa, gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis. Proizvod sa LOT brojem 161105 imao je rok trajanja do 12.11.2016. te se isti više ne nalazi na tržištu.

Povlačenje i opoziv proizvoda - Jaja od prepelica

Isto tako, na farmi prepelica Agro Line d.o.o., Šurani 1, Tinjan, u sklopu godišnje naredbe provedeno testiranje na bakteriju iz roda Salmonella spp. gdje je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella serovar Typhimurium.

Jaja su pakirana u kutije sa po 12 pakiranja od kojih svako sadrži 12 komada jaja. Navedena farma stavila je proizvod - jaja od prepelica na tržište putem tvrtki Agro Line Distribucija d.o.o. Zagreb i Ovum d.o.o. Zagreb.

Budući navedene tvrtke u Zagrebu nemaju odobreni ili registrirani objekt za poslovanje s hranom, nije poznat put kojim je pošiljka fizički otpremana. Poznato je da su po jedna kutija s ukupno 144 komada prepeličjih jaja otpremljene u trgovine Billa u Opatiji i Puli, kao i da su iste u postupku povlačenja.

Prema informaciji zaprimljenoj od strane veterinarske inspekcije postoji osnovana sumnja na daljnju distribuciju unutar tržišta Republike Hrvatska te ovim putem obavještavamo potrošače i sve trgovačke lance da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga odmah povuku s tržišta i o tome žurno izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr).

Dodatni podaci o proizvodu:

  • Proizvođač: Agro Line d.o.o., Tinjan,
  • Stavlja na tržište: Agro Line Distribucija d.o.o. Svetice 42, Zagreb i Ovum d.o.o. Gradiščanska 34, Zagreb
  • Zemlja podrijetla: Hrvatska

Foto: pixabay.com, 2119


Tagovi

Salmonela Prepeličja jaja Puretina


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."