Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povlačenje proizvoda
  • 20.10.2017. 13:10

S tržišta povučeno mlijeko iz BiH!

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je o povlačenju proizvoda s tržišta - mlijeka iz BiH i kukuruznih pahuljica iz Poljske.

Foto: hah.hr
  • 4.532
  • 299
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda UHT mlijeko "NajMilko", 2,8% mliječne masti, odobreni broj BA ML-2-166, barkod proizvoda: 3858890720235, datuma najbolje upotrijebiti do: 12/02/2018, zemlja podrijetla Bosna i Hercegovina, zbog prisutnosti bakterije iz roda Clostridium spp.

Proizvođač mlijeka je tvrtka Mliječna industrija 99, Sarajevska bb, 76250 Gradačac, Bosna i Hercegovina, a na tržište Republike Hrvatske stavlja ga tvrtka Sale - Nero d.o.o., Bože Gumpca 34, Pula.

Bakterije roda Clostridium spp. rasprostranjene su u prirodi, mogu producirati toksine i patogene su za čovjeka i životinje. S obzirom da se ovaj proizvod konzumira bez prethodne termičke obrade ili uz nedovoljnu termičku obradu, te da ga u većoj mjeri konzumiraju djeca, mladi i starije osobe, postoji rizik od nastanka bolesti uzrokovanih klostridijama.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

S tržišta povučene i kukuruzne pahulice iz Poljske

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače i o opozivu proizvoda Kukuruzne pahuljice 250g, LOT: 17285, najbolje upotrijebiti do: 06.2018., proizvođača OBST Spolka Akcyyna, ul. Jageillonska 64, 22-11, Chelm, Poljska, zbog povećanog sadržaja akrilamida.

Akrilamid nastaje tijekom proizvodnje, u termičkim procesima (prženjem i pečenjem), hrane bogate ugljikohidratima i mastima.

Na tržište Republike Hrvatske proizvod stavlja subjekt u poslovanju s hranom BOSO d.o.o., Genscherova 22A, Vinkovci. Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te Preporukom Europske komisije (Commission Recomendation of 8 November 2013, on investigations into the levels of acrilamide in food).

Foto: hah.hr


Tagovi

Opoziv Povlačenje Mlijeko Klostridija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]