• Opoziv proizvoda
  • 29.04.2019. 11:20

S tržišta povučene pileće i pureće hrenovke bez ovitka

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače o opozivu proizvoda.

Foto: Pixabay/congerdesign (ilustracija)
  • 2.053
  • 195
  • 1

Ministarstvo poljoprivrede putem Centra za sigurnost hrane Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu obavjestio je potrošače o opozivu proizvoda K-plus "Pileća i pureća hrenovka bez ovitka“, 1000g, LOT broja L07093811, datuma upotrijebiti do 01.06.2019., zbog povećane količine aditiva glutaminske kiseline.

Proizvođač proizvoda je Agricola Italiana Alimentare S.p.A., Verona, Italija, a na tržište ga stavlja Konzum plus d.o.o., Zagreb.
Proizvod nije u skladu sa Uredbom (EZ) br. 1333/2008 Europskog parlamenta i Vijeća od 16. prosinca 2008. o prehrambenim aditivima

"Prema inicijalnoj procijeni rizika kojeg je izradio Centar za sigurnost hrane, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu proizvod ne predstavlja rizik za odrasle osobe, dok se rizik za populaciju djece ne može isključiti", navode na stranici centra za sigurnost hrane.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Agricola Italiana Alimentare S.p.A., Piazzale Apollinare Veronesi, 1-37036 S. Martino B.A., Verona, Italija
Stavlja na tržište: Konzim plus d.o.o., M. Čavića 1, Zagreb
Podrijetlo proizvoda: Italija


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Hrenovke K Plus Opoziv proizvoda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).