Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja kulena
  • 10.11.2015. 11:30

Roglić i Novosel s kulenom u osvajanje EU tržišta

Svečano otvoren suvremeni pogon za proizvodnju kulena u Gatu!

Foto: Zlatko Pavošević
  • 370
  • 34
  • 0

Osječko-baranjska županija bogatija je za još jedan novi gospodarski objekt. U sklopu zajedničkog projekta vlasnika Orbica Branka Roglića i jednog od najboljih kulenara u Slavoniji i Baranji Slađana Novosela svečano je otvoren suvremeni pogon za proizvodnju kulena u Gatu.

Partnerstvo dvaju poduzetnika uspostavljeno je prije godinu dana, i to na krilima Roglićeve ideje da se na taj način udruže Dalmacija i Slavonija, kao i Novoselove ambicije da izraste u prepoznatljivoga europskog proizvođača slavonskog kulena uz pomoć Orbica.

Prepoznatljivi proizvođač kulena u Europi?

Investicija vrijedna nešto više od milijun eura rezultirala je stvaranjem vrhunskog branda pod imenom Kulen - Novosel. Desetak djelatnika kroz godinu dana preradit će do 12 tona mesa u paleti od kulena, slavonske kobasice, kulenove seke, šunke, slanine i čvaraka. U obitelji Novosel koja kroz generacije proizvodi vrhunski višestruko nagrađivani kulen, izuzetno su zadovoljni jer je napokon njihova proizvodnja dobila sasvim novu dimenziju primjerenu i po količini.

Orbico je ekskluzivni distributer domaćeg Kulena Novosel

Orbico Branka Roglića preuzima ekskluzivnu distribuciju proizvoda Slađana Novosela, a zauzvrat će financirati projekt proizvodnje kulena i drugih suhomesnatih proizvoda. Na OPG-u Novosel imaju 53 hektara zemlje, sami proizvode stočnu hranu kojom tove 30 krmača. Već godinama im je problem mala količina kulena, a u Rogliću su pronašli partnera i distributera s kojim će stvoriti preduvjete za osvajanje novih tržišta s mnogo većim količinama od sadašnjih. Kulen će zadržati svoju postojeću kvalitetu jer ga proizvode, kako naglašavaju, isključivo od domaće sirovine bez aditiva, od zrelog mesa naše svinje i s isključivo domaćom paprikom.

Foto: Zlatko Pavošević


Tagovi

Proizvodnja kulena Srđan Novosel Branko Roglić Kulen Novosel Orbico Distribucija Krmače Farma tovljenika Brand


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]