Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zapljena votke
  • 27.09.2016. 19:00

Policija zaplijenila 58 tona lažno označene votke

Votka s lažnim akciznim markicama vrijedna je 22 milijuna rubalja odnosno više od 340.000 dolara!

Foto: Bigstockphoto/Aleksei Smolensky
  • 1.682
  • 83
  • 0

Gotovo 58 tona votke s lažnim akciznim markicama vrijednosti veće od 22 milijuna rubalja (340.000 dolara), zaplijenila je policija u regiji Chita Ingoda u Rusiji. Votka je pronađena u skladištu, a na bocama različitih vrsta votke bile su zalijepljene lažne markice. Vlasnik zaplijenjene votke je priznao da je znao da je votka ilegalna, ali da ju je ipak planirao prodati, piše latestnewsresource.

To nije prva takva zapljena ove godine u Rusiji. Naime, 15. srpnja u Smolensku je uhićen vlasnik podzemne tvornice alkoholnih pića. U hangaru su pronašli tri automatske linije za punjenje, više od pola milijuna boca punjenih lažnom votkom različitih vrsta i preko pola milijuna lažnih federacijskih markica koje su lijepili na proizvod, 35.000 litara tekućine alkohola spremnog za točenje u boce te 22.000 litara etanola.

Rusko ministarstvo financija 30. kolovoza je ponudilo povećanje minimalne maloprodajne cijene votke sa 190 na 197 rubalja za pola litre. Očekuje se da će veleprodajne cijene rasti sa 165 na 177 rubalja, a nabavna cijena sa 174 na 180. Razlog povećanju objašnjen je povećanim troškovima proizvodnje.

Inače, minimalna maloprodajna cijena votke povećana je i 13. lipnja za pet rubalja. Došla je tako do 190 rubalja za pola litre.

Foto: Bigstockphoto/Aleksei Smolensky


Tagovi

Markice Votka Rusija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).