Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 20.10.2015. 17:20

Pet milijuna kuna za proizvodnju čipsa

Tvornica snack proizvoda, Kanaan d.o.o. iz Donjeg Miholjca, 2013. godine uložila je 1.5 milijuna eura u izgradnju novog skladišta krumpira kapaciteta 8.000 tona, dok je 2014. investirala jednako toliko u novu proizvodnu liniju.

Foto: Kanaan d.o.o.
  • 689
  • 69
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 103 Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Kanaan d.o.o. iz Donjega Miholjca, osnivača Zvonka Popovića iz Radikovaca u Osječko-baranjskoj županiji isplaćeno je 4,9 milijuna kuna za opremanje postojećega pogona za preradu. Nabavljena je linija za proizvodnju čipsa od krumpira, usipni koš s kalibratorom, transportna traka za dovođenje krumpira do usipnoga koša, punjač gajbi, punjač spremnika, sklop za rezanje krumpira i pranje listića, friteza, optički sorter i kotlovnica snage do 2kW.

Za razvoj tvrtke i orijentaciju prema stranim tržištima bila su nužna velika ulaganja

Trgovačko društvo Kanaan d.o.o. osnovano je 1990. godine u Radikovcima s ciljem proizvodnje prehrambenih proizvoda. Osnovao ga je sadašnji vlasnik i direktor Zvonko Popović a 2005. godine, počela je izgradnja nove tvornice u Industrijskoj zoni Janjevci u Donjem Miholjcu, gdje i danas posluje. U 25 godina poslovanja Kanaan d.o.o., razvio se u respektabilnu tvrtku sa 100-tinjak zaposlenih i širokim asortimanom snack proizvoda, čiji je danas vodeći hrvatski proizvođač. Moderno opremljena tvornica prostire se na više od 30.000 m². Ima organiziranu vlastitu proizvodnju i skladištenje sirovine.

Prije dvije godine, tvrtka je uložila 1,5 milijuna eura u izgradnju novog skladišta krumpira, kapaciteta 8.000 tona, dok je u 2014. godini investirala jednako toliko u nabavku i instaliranje nove proizvodne linije za proizvodnju čipsa. Dio ulaganja pokriven je dobivenim IPARD sredstvima. Proizvode izvozi i na strana tržišta, u prvome redu ona zemalja bivše Jugoslavije.

Foto: Kanaan d.o.o.


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 103 Strana tržišta Bivša Jugoslavija Kanaan d.o.o. Donji Miholjac Zvonko Popović Radikovci Osječko-baranjska županija Proizvodnja čipsa Krumpir Usipni koš Transportna traka Friteza Optički sorter Kotlovnica


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zadnji dan konferencije AgriFood u Briselu raspravlja se o digitalnoj tranziciji poljoprivrede. Uz veliko zanimanje posjetitelja, hrvatska tvrtka AGRIVI predstavila je svog AI savjetnika za poljoprivrednike.