Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Paški sir
  • 08.01.2019. 13:00

Paški sir zaštićen oznakom izvornosti!

Sljedeća razina zaštite koju je pokrenula Udruga proizvođača Paškog sira je na razini EU.

Foto: Facebook/Paški sir Udruga proizvođača
  • 266
  • 51
  • 0

Na popis proizvoda zaštićenih oznakom izvornosti upisan je i Paški sir! Navedenom oznakom, naime, jasno su definirane sirovine, opis gotovog proizvoda, geografsko područje proizvodnje, dokaz o porijeklu paškoga sira, postupak proizvodnje korelacija s geografskim područjem proizvodnje tj. pojedinosti i uzročno-posljedične veze  geografskog područja, kakvoći i karakteristikama proizvoda.

Naša sirana od samih početaka Paški sir proizvodi isključivo iz mlijeka Paške ovce s otoka Paga, dok se pri proizvodnji naših ostalih sireva, kravljih, kozjih, ovčjih i miješanih - koristi isključivo mlijeko iz Hrvatske, u velikom dijelu s područja sjeverne Dalmacije", rekao je Šime Gligora, direktor Sirane Gligora za ezadar.rtl.

Sljedeća razina zaštite koju je pokrenula Udruga proizvođača Paškog sira, navode, je ona na razini EU. Pred udrugom je i zaštita Paške skute, albuminskog delikatesog sira kojeg krase svi epiteti izvornosti, tradicije, proizvodnje i okusa kao i Paški sir.


Tagovi

Paški sir Zaštita izvornosti Pag


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!