• Žitarice
  • 25.07.2020. 16:30

Otvoreno savjetovanje o žitaricama i njihovim proizvodima

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu Pravilnik o žitaricama i proizvodima od žitarica.

Foto: Jumpstory
  • 65
  • 9
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu Pravilnik o žitaricama i proizvodima od žitarica.

Kako pojašnjavaju, novim Pravilnikom definira se maksimalno dozvoljena razina soli u pecivima te nove razine za maksimalno dozvoljeni udio soli u kruhu, što je nastavak provedbe Strateškog plana za smanjenje prekomjernog unosa kuhinjske soli u Republici Hrvatskoj 2015. - 2019., prema kojem je Ministarstvo poljoprivrede zaduženo za donošenje zakonodavnog okvira koji regulira udio soli u pojedinim kategorijama hrane.

Više infomacija o novom Pravilniku možete pronaći ovdje.

Nadalje, uvodi se obveza navođenja zemlje podrijetla za pekarske proizvode koji se stavljaju na tržište u nepretpakiranom obliku sa ciljem boljeg informiranja potrošača o hrani te povećanja konkurentnosti hrvatske proizvodnje pekarskih proizvoda.

"Pravilnikom su također jasnije propisane definicije određenih proizvoda (tjestenina) u cilju ujednačene primjene i službene kontrole ove kategorije proizvoda te dodatni zahtjevi kvalitete za pojedine pekarske proizvode. Za navedene odredbe definiran je prijelazni period do 1. studenog 2021. godine", navode iz Ministarstva.

Savjetovanje je otvoreno do: 25. kolovoza 2020.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Žitarice Pravilnik Pekarski proizvodi Zemlja porijekla


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Često puta ne primjećujemo da smo okruženi prekrasnim prizorima na dohvat ruke. Treba samo zastati i... Pročitaj cijelu bilješku »