Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Šplajt
  • 23.01.2017. 09:00

Od vlastitih eko oraha i lješnjaka prave slastice

Na Sajmu antikviteta već šestu godinu zaredom OPG Šplajt izlaže svoje proizvode. Ovo obiteljsko gospodarstvo postoji oko 10 godina, uzgajaju orahe i lješnjake, a od njih rade vlastite slatke proizvode!

  • 2.740
  • 266
  • 0

Na Sajmu antikviteta je već šestu godinu za redom povodom Božićnih blagdana OPG Šplajt izlagao je svoje proizvode. Ovo obiteljsko gospodarstvo postoji oko 10 godina, a nositelj mu je Vladimir Šplajt. Svatko od članova obitelji ima svoj posao, a domaćom radinosti se bave isključivo iz hobija.

Stvaranje kreativnih proizvoda

Gorana je došla na ideju da izađu u javnost sa adventskim vijencima, a svo slobodno vrijeme je posvećeno izradi suvenira s puno ljubavi i truda pa su odlučili proširiti svoju ponudu. Žive za taj jedan Božićni dan u godini te isključivo u vrijeme Adventa na sajmovima izlažu svoje proizvode.

Imaju certifikat za ekološku proizvodnju

Na površini nešto većoj od 1 ha koja se nalazi u Kneževim Vinogradima u Baranji uzgajaju orahe i lješnjake. Imaju certifikat za ekološki uzgojeno orašasto voće. Oko nasada oraha i lješnjaka nema puno brige, a suprug po potrebi orezuje grane, kosi travu i radi ostale poslove. Nemaju problema sa štetnicima i bolestima.

Sve proizvode rade ručno

Sve proizvode rade sami ručno i trebalo im je oko tjedan dana da naprave i upakiraju svoje proizvode. Gorana je osmislila ušećerene orahe za kojima su svi poludjeli te su na njih najponosniji, a imaju medenjake od oraha i rakiju orahovaču koji su napravljeni od njihovih oraha.

Kaže ponosna mama da mlađa kćer izrađuje Adventske vijence za više od 4 h, a starija kćerka osmišljava dizajnerske mašnice i naljepnice za proizvode. Baka uglavnom pomaže u čišćenju oraha.

Promoviraju se putem zanimljive Fb stranice: Cimet i Bor

Osim putem Božićnih sajmova od ove godine se promoviraju i preko facebook stranice pod zanimljivim nazivom Cimet i Bor gdje možete pratiti novosti vezane uz njihove proizvode.

Proizvode vole kupovati od onih najmanjih, pa sve do starijih generacija, no ima i puno mladih koji rado kupe njihove proizvode. Trude se biti autentični u onome što rade što možemo vidjeti po originalno upakiranim proizvodima i zanimljivim drugim stvarčicama koje mogu ukrasiti blagdanski stol.


Fotoprilog


Tagovi

Sajmova Orahe Kćerka Proizvode


Autorica

Helena Mašaberg

Više [+]

Helena je diplomirani agronom (studij bilinogojstva smjer - zaštita bilja), a hobi joj je pisanje dobrih priča!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić