Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Branko Bobetić
  • 26.02.2018. 10:30

Nevjerojatno - uvezli smo osam tisuća tona hrenovki!

Šokantne podatke o uvozu iznio je Branko Bobetić, direktor Gospodarsko interesnog udruženja Croatiastočar

  • 1.302
  • 221
  • 0

Prošle godine u Hrvatsku smo uvezli čak osam tisuća tona hrenovki, i to pretežno iz Italije, istaknuo je Branko Bobetić, direktor Gospodarsko interesnog udruženja Croatiastočar na nedavnom sastanku u Osijeku.

Ovo je najveći apsurd, a razlog je što naša klaonička i prerađivačka industrija ne može pratiti taj uvoz famoznih hrenovki čija je uvozna cijena manja od dva eura. Zabrinjava upravo zato što je najveća zaposlenost kapaciteta i ljudstva upravo u proizvodnji hrenovki, a ovu cijenu ni jedan naš mesoprerađivač ne može pratiti, rekao je Bobetić te istaknuo i da smo prošle godine uvezli 24 tisuće tona mesa, a upravo najviše u sektoru kobasica, hrenovki i konzervi. Čak 34 posto uvoza su te kategorije.

Zabrinjava i povećanje uvoza raznih proizvoda u tipu pršuta, čak 15 posto od ukupne količine uvoza. Jako je to sve zabrinjavajuće. Čak 95 šlepera svinjetine uvozimo tjedno, dok smo prošle godine uvozili 45 šlepera svakih sedam dana, rekao je Bobetić.

Foto: Bigstockphoto/Kalinovskiy


Tagovi

Branko Bobetić Hrenovka Italija


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.