Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekara Latus
  • 07.03.2016. 18:20

Nakon 15 godina mljekara otvorila mliječni bar!

Riječ je o maloj obiteljskoj tvrtki obitelji Orbanić koja posluje već 15 godina, a niknula je na ideji i dječačkom snu o očuvanju autohtonih mirisa i okusa Istre.

Foto: Mljekara Latus
  • 1.043
  • 134
  • 0

Istarska Mljekara Latus otvorila je Milk&Cheese Bar, degustacijsku salu u Gornjim Orbanićima u blizini Žminja. Time su vlasnici napravili iskorak uz pomoć kojega planiraju svoje proizvode i tvrtku približiti posjetiteljima, ali i zaljubljenicima u sireve kao i ostale mliječne proizvode.

Riječ je o maloj obiteljskoj tvrtki obitelji Orbanić koja posluje već 15 godina, a niknula je na ideji i dječačkom snu o očuvanju autohtonih mirisa i okusa Istre.

15 godina rada i truda i 15 kooperanata

"U brojkama, Latus predstavlja 15 godina rada i truda, 20 zaposlenih i 15-ak kooperanata s područja Istre. To je statistika, a ono što Latus jest je obitelj, priroda, ljudi. Kooperanti su u okus mlijeka utkali svoje znanje i ljubav. Kroz konzumaciju naših proizvoda osjetit ćete okus mora i miris pašnjaka i šuma Istre", ukratko je predstavila prilikom otvorenja Milk&Cheese Bara tvrtku Maja Orbanić.

Otvorenje mliječnog bara

Orbanići su se za izgradnju degustacijske sale odlučili, kako se navodi u priopćenju, kako bi starim i novim, potencijalnim potrošačima približili svoje proizvode, ali je to istovremeno i prilika da se upoznaju članovi ove obitelji.

Rezanjem sira Veli Jože Milk&Cheese Bar otvorio je istarski župan Valter Flego uz pomoć vlasnika Sandija Orbanića. Uz Velog Jožu, visokokvalitetni tvrdi sir koji dozrijeva godinu dana, ovdje se može kušati i Istarski tvrdi kravlji sir idealan za svakodnevnu konzumaciju koji zrije na jelovim daskama. Degustirati se može i Latufino, polutvrdi kravlji sir s tartufima, Mišadur, sir koji nastaje mješavinom ovčjeg i kravljeg mlijeka, ali i Žiminjski, polutvrdi kravlji sir bez kore koji zrije u vakuumu, odnosno vrećici pa je idealan za topljenje te Domaći mladi sir.

Izgradnja degustacijske sale - Milk&Cheese bar

U ovoj istarskoj mljekari svakodnevno se proizvodi i svježi sir, skuta, tekući obični i voćni jogurti kao i čvrsti obični, vrhnje te svježe mlijeko i sirutka. Ovdje ističu kako je sve proizvedeno od stopostotnog mlijeka s istarskih pašnjaka koje je punomasno, pasterizirano i nehomogenizirano.

Kakav je meni dočekao goste na ovom otvorenju kojega je pripremio LF catering uz chefa Roberta Perića inspiriran proizvodima Mljekare Latus? Spomenut ćemo samo dio bogate ponude. Jogurt s jagodama i likerom od jagoda, izbor sireva mljekare Latus, Istarski pršut, manikareti sa skutom Latus i Istarskim pršutom, janjeći kotlet sa scagliama sira tartufa, brasato od juneće plećke s rimskim njokima i sirom Veli jože, krema od topljenog mladog sira Latus, broštulani kruh na ulju od ružmarina, mladi sir, repovi škampa pohani u aromatiziranom kruhu sa začinjenim jogurtom i uljem od kadulje.

Foto: Mljekara Latus


Fotoprilog


Tagovi

Istra Žminj Mljekara Latus Veli Jože Sir Tvrdi Polutvrdi Visokokvalitetni Tartufi Latufino Sandi Orbanić Milk&Cheese Bar


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)