• Okusi Hrvatske
  • 20.03.2018. 12:00

Najmlađa smo članica EU, ali imamo najzanimljiviju gastro priču na kontinentu

U Bruxellesu se predstavilo 19 hrvatskih proizvođača s više od 60 proizvoda.

Foto: Vedran Stapić
  • 216
  • 36
  • 0

Devetnaest proizvođača s više od šezdeset hrvatskih proizvoda predstavilo se u Bruxellesu gdje je održan sastanak Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije. Domaćin predstavljanja hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda "Okusi Hrvatske" bio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, a osim proizvoda s europskim oznakama izvornosti i zaštićenog podrijetla, predstavljeni su i domaći riblji specijaliteti, specijaliteti naše kontinentalne kuhinje i izbor zaštićenih vina.

Manifestaciji su, navode iz Ministarstva poljoprivrede, prisustvovali brojni predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta, stalnih predstavništava članica EU, veleposlanstava i gospodarskih udruženja.

"Svaku priliku za promociju naših proizvoda treba iskoristiti. Mi smo najmlađa članica Europske unije, a siguran sam da imamo najzanimljiviju gastro priču na kontinentu i moramo je ispričati. Ovdje promoviramo važnost kratkih lanaca opskrbe i povezivanja turističkog sektora s našim OPG-ovima. Vrlo nam je važno da nova EU legislativa ide na korist specifičnih potreba naših poljoprivrednika koji moraju biti zaštićeni od nepoštenih trgovačkih praksi i kojima moramo pomoći u daljnjem ulaganju u proizvodnju hrane", izjavio je ministar u Bruxellesu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Okusi Hrvatske Bruxelles Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi