Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ljutoteka
  • 15.03.2020. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vinkovci

Ljubav prema ljutom pretvorila se u uspješnu poslovnu priču

Na Osječkom proljetnom sajmu predstavila se i "Ljutoteka" sa svojim ljutim, ljućim i najljućim umacima, a ova uspješna poslovna priča započela je u Vinkovcima.

Foto: Martina Popić
  • 709
  • 69
  • 0

Treću godinu zaredom svoje je proizvode na nedavno održanom Osječkom proljetnom sajmu predstavio vinkovački OPG Ljutoteka. "Dolazimo otkako smo počeli proizvodnju i zadovoljni smo ishodima sajma", odmah su nam rekli. 

Iza ovog OPG-a stoji skroman tim od troje ljudi, Zvonko Ištvan, njegova kći Dinka i Zvonkov prijatelj Dragutin Crepić. Na sajmu smo sreli najmlađeg člana tima, Dinku Ištvan koju smo pitali kako su došli na ideju proizvodnje ljutih umaka, a odgovorila je: "Oduvijek smo voljeli ljuto i uzgajali čili papričice za sebe i tako smo došli na ideju zašto ne bismo počeli proizvoditi i praviti umake, a imali smo dobre uvjete i prostor za rad". Dakle, iza ove priče stoji ljubav prema ljutoj hrani koju ova ekipa pretvara u uspješnu poslovnu priču.

Kada brati papriku za sušenje i kako ju najbolje osušiti

Čili papričice pretvaraju u umake tako da ih blendaju, fermentiraju i sjeckaju ili ih suše i melju te pretvaraju u začine, a Dinka kaže: "Za sada u ponudi imamo 8 vrsta ljutih umaka raznih okusa s dodacima voća poput šljiva ili višanja te razne druge kombinacije".

Sami uzgajaju čili papričice, a ostale dodatke otkupljuju od OPG-ova

Pitali smo Dinku koriste li vlastite sirovine, a odgovorila je: "Da, sami uzgajamo čili papričice, a ostalo voće i povrće koje koristimo pri izradi umaka otkupljujemo od drugih OPG-ova."

Pesticid od čili paprike - kako ga pripremiti i koristiti

Što se tiče prodaje i interesa kupaca kažu: "Interes je dobar, najčešći kupci su nam iz Vinkovaca i okolice te Zagreba, ali često naručuju i ljudi sa juga Hrvatske te razni restorani i trgovine zdrave prehrane".

Budući da se njihova proizvodnja uspješno razvija iz "Ljutoteke" nam kažu kako u budućnosti planiraju širiti svoju proizvodnju i nastaviti s radom kao i do sada.

Kako "Ljutoteka" priprema  i pakira umake pogledajte u videu: 

 


Fotoprilog


Tagovi

OPG Ljutoteka Ljuti umaci OPG Ištvan Dinka Ištvan Osječki proljetni sajam


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije