• Ljutoteka
  • 15.03.2020. 10:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vinkovci

Ljubav prema ljutom pretvorila se u uspješnu poslovnu priču

Na Osječkom proljetnom sajmu predstavila se i "Ljutoteka" sa svojim ljutim, ljućim i najljućim umacima, a ova uspješna poslovna priča započela je u Vinkovcima.

Foto: Martina Popić
  • 581
  • 69
  • 0

Treću godinu zaredom svoje je proizvode na nedavno održanom Osječkom proljetnom sajmu predstavio vinkovački OPG Ljutoteka. "Dolazimo otkako smo počeli proizvodnju i zadovoljni smo ishodima sajma", odmah su nam rekli. 

Iza ovog OPG-a stoji skroman tim od troje ljudi, Zvonko Ištvan, njegova kći Dinka i Zvonkov prijatelj Dragutin Crepić. Na sajmu smo sreli najmlađeg člana tima, Dinku Ištvan koju smo pitali kako su došli na ideju proizvodnje ljutih umaka, a odgovorila je: "Oduvijek smo voljeli ljuto i uzgajali čili papričice za sebe i tako smo došli na ideju zašto ne bismo počeli proizvoditi i praviti umake, a imali smo dobre uvjete i prostor za rad". Dakle, iza ove priče stoji ljubav prema ljutoj hrani koju ova ekipa pretvara u uspješnu poslovnu priču.

Kada brati papriku za sušenje i kako ju najbolje osušiti

Čili papričice pretvaraju u umake tako da ih blendaju, fermentiraju i sjeckaju ili ih suše i melju te pretvaraju u začine, a Dinka kaže: "Za sada u ponudi imamo 8 vrsta ljutih umaka raznih okusa s dodacima voća poput šljiva ili višanja te razne druge kombinacije".

Sami uzgajaju čili papričice, a ostale dodatke otkupljuju od OPG-ova

Pitali smo Dinku koriste li vlastite sirovine, a odgovorila je: "Da, sami uzgajamo čili papričice, a ostalo voće i povrće koje koristimo pri izradi umaka otkupljujemo od drugih OPG-ova."

Pesticid od čili paprike - kako ga pripremiti i koristiti

Što se tiče prodaje i interesa kupaca kažu: "Interes je dobar, najčešći kupci su nam iz Vinkovaca i okolice te Zagreba, ali često naručuju i ljudi sa juga Hrvatske te razni restorani i trgovine zdrave prehrane".

Budući da se njihova proizvodnja uspješno razvija iz "Ljutoteke" nam kažu kako u budućnosti planiraju širiti svoju proizvodnju i nastaviti s radom kao i do sada.

Kako "Ljutoteka" priprema  i pakira umake pogledajte u videu: 

 


Fotoprilog


Tagovi

OPG Ljutoteka Ljuti umaci OPG Ištvan Dinka Ištvan Osječki proljetni sajam


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Martina je magistrica agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Članovi OptiTech kluba, ostvarite popuste na vrijeme!

Syngenta Agro svake godine nagrađuje vjernost članova OptiTech Kluba. Pošaljite na vrijeme račune za Syngentina sredstva za zaštitu bilja i Syngentino sjeme kukuruza. Bli...

Pročitaj cijelu bilješku