Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Maciček
  • 30.06.2022. 09:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Rovišće

Lakša prodaja i novi kupci - obitelj Maciček otvorila mini siranu

Zbog loše cijene mlijeka na tržištu, odlučili smo se za niz finalnih proizvoda i otvaranje male sirane koja će nam olakšati prodaju i pronalazak novih kupaca, kaže nam Franjo Maciček, vlasnik gospodarstva.

Foto: Branka Sobodić
  • 1.469
  • 39
  • 0

Centar Rovišća pokraj Bjelovara, odnedavno je bogatiji za mini siranu OPG-a Maciček iz obližnjeg Žabjaka.

Iako djeluje od 1998. godine, vlasnici gospodarstva čija je proizvodnja usmjerena isključivo na mlijeko i mliječne proizvode, tek sada su se odlučili na ovaj poslovni iskorak.

"U početku smo imali do 18 krava, a danas ih brojimo 50. Zbog loše cijene mlijeka na tržištu, odlučili smo se za niz finalnih proizvoda i otvaranje male sirane koja će nam olakšati prodaju i pronalazak novih kupaca", kaže nam Franjo Maciček, vlasnik gospodarstva.

Dodaje da je centar Rovišća jako frekventan pa tako ondje tijekom dana prođe i do deset tisuća ljudi.

"Naša proizvodnja je domaća i tradicionalna, što je kupcima u posljednje vrijeme vrlo važno", naglašava. 

Veliku podršku obitelji Maciček pruža i Općina Rovišće, koja pomoću financijskih sredstava putem natječaja namjerava pokrenuti izgradnju mini tržnice, namijenjenu upravo malim domaćim proizvođačima. Na ovaj način općina žele osigurati direktnu prodaju, kao i ostanak lokalnih ljudi u njihovom kraju.

Bogata ponuda vrijedne obitelji 

OPG Maciček u svojoj ponudi ima mlijeko, svježi sir, vrhnje, sirutku, maslac, svježe jogurte i one s okusima, zatimobične kuhane i dimljene sireve, kuhani sir sa začinima i ljutom paprikom.

"Donedavno smo prakticirali prodaju na kućnom pragu, koja je bila vrlo zanimljiva, ali i prilično zahtjevna. Vjerujem da će nam putem mini sirane rad sada biti jednostavniji", pojašnjava mladi poljoprivrednik Dejan Maciček.

Kako dodaje, o inozemstvu nikada nije razmišljao, jer smatra da je život u Hrvatskoj ipak ugodniji. Na ideju o pokretanju sirane došli su još 2018. godine, no trebalo je još nekoliko godina za realizaciju. 


Fotoprilog


Tagovi

Mini sirana Rovišće OPG Maciček Franjo Maciček Dejan Maciček


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]