• GMO
  • 07.10.2015. 11:00

Kvaliteta hrane prioritet je RH!

Hrvatska se opredijelila da želi biti slobodna od genetski modificiranih organizama (GMO) i ne želimo imati u našem proizvodnom ciklusu proizvodnju takve hrane, naglasio je Jakovina.

Foto: PIXSELL
  • 153
  • 10
  • 0

Kvaliteta hrane i njezina zdravstvena ispravnost su prioritet, a hrvatski građani mogu biti spokojni jer jedu zdravstveno ispravnu i kvalitetnu hranu, istaknuo je u utorak ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvarajući 1. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika podrijetlom iz hrane.

Dvodnevna konferencija je na osječkom Poljoprivrednom fakultetu okupila vodeće europske stručnjake i znanstvenike. Konferenciju organizira Hrvatska agencija za hranu (HAH), a u sklopu nje je obilježen i Svjetski dan hrane, koji je ove godine posvećen zaštiti tla.

U izjavi novinarima Jakovina je rekao kako je u segmentu sigurnosti i zdravstvene ispravnosti hrane Hrvatska sigurna zemlja. Hrvatska se opredijelila da želi biti slobodna od genetski modificiranih organizama (GMO) i ne želimo imati u našem proizvodnom ciklusu proizvodnju takve hrane, naglasio je.

Foto: PIXSELL


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Tihomir Jakovina GMO Zdrava hrana Zdravstvena ispravnost Svjetski dan hrane Hrvatska agencija za hranu Procjena rizika


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi