Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdrava hrana
  • 17.04.2017. 17:30

Jamie Oliver: promijenite svijest o prehrani!

Jamie Oliver je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da rješenje ne može ponuditi on ili vlada države, nego da sve polazi od pojedinca. Kada se promijeni društvo, promijenit će se i stanje svijesti o zdravoj hrani, a rezultati će biti vidljivi.

Foto: Print Screen/You Tube
  • 1.387
  • 83
  • 0

Jamie Oliver svjetska kulinarska zvijezda i promoter zdrave hrane bio je sudionik Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu. On je s Ariannom Huffington razgovarao o načinima na koji se može ostvariti svojevrsna revolucija u području prehrane.

Prehrana je postala svjetska industrija

Iako je na početku htio dokazati da i muškarci mogu biti podjendako dobri u kuhinji, kao i žene, stvari su se počele mijenjati kada se više posvetio obrazovanju iz ovog područja.

Odlučio je da bi bilo dobro upoznati se sa stanjem u svijetu. Bio je šokiran kada je shvatio da je industrija hrane jedna od najvećih na svjetskom tržištu. Više nije bilo u pitanju samo uživanje u hrani.

Pogrešno obrazovanje djece

Oliver je podržao oporezivanje gaziranih pića, jer je utvrđeno da ljudi najviše šećera unose baš u ovom obliku, a u SAD-u se čak 10% bonova potroši na ova pića.

"Djeca u Americi se pogrešno odgajaju kada je prehrana u pitanju. Ona ne vide povezanost između krumpira i pomfrita i nikada nisu vidjela čisto, bijelo mlijeko. Ono je obojeno i ima više šećera nego gazirana pića", upozorio je Oliver.

Objasnio je i da su u Velikoj Britaniji prije 12 godina postojali strogi standardni za hranu za pse, ali ne i za dječju hranu. Situacija se sada mijenja, pa čak i lanci brze hrane promoviraju zdravu ponudu, kao što su salate i organska jaja.

Potrebno je promijeniti svijest društva

Dodao je da rješenje ne može ponuditi on ili vlada države, nego da sve polazi od pojedinca. Kada se promijeni društvo, promijenit će se i stanje svijesti o zdravoj hrani, a rezultati će biti vidljivi, zaključio je Oliver.

Foto: Print Screen/You Tube


Tagovi

Jamie Oliver Prehrana Hrana Gazirana pića Štetno SAD


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.