Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ISAP
  • 24.10.2013. 08:09

Dragocjena zaštita izvornosti

Zaštita izvornosti daje veću vrijednost proizvodu

Foto: freepik.com
  • 231
  • 11
  • 0

Međunarodni sajam pršuta "ISAP 2013.", na kojemu ove godine sudjeluje 33 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Španjolske, Austrije, Crna Gore, te Bosne i Hercegovine, održan je u Tinjanu. Ta istarska općina može se pohvaliti najvećom koncentracijom vrhunskih pršutana u Istri, a sve one redom proizvode pršut na tradicionalan način, stvarajući tako jedinstven gastro proizvod koji je postao jedan od simbola Istre.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina istaknuo je kako je riječ o jedinstvenoj manifestacije koja predstavlja vrhunske gastro proizvode i koja ide u odličnom smjeru. "Oznaka izvornosti na razini Hrvatske sada se treba sada potvrditi i čekirati na nivou Europske unije. Proizvođači iz Istre su već krenuli s time pa se nadam da će uskoro i ostali kako bi podigli vrijednost svojih proizvoda", naglasio je ministar Jakovina dodavši kako je primjerice slavonski kulen trebao biti već odavno zaštićen, a to je učinjeno tek prije par tjedana.

Županija snažno podupire takve manifestacije, a istarski pršut ne nosi bez razloga europsku oznaku izvornosti. Ovogodišnji ISAP održava se pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Istarske županije te Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i Ministarstva kulture. Organizatori sajma su Općina Tinjan , CEROT d.o.o. te udruga proizvođača istarskog pršuta.

Foto: freepik.com


Tagovi

Zaštita izvornosti Proizvodi Pršut Vrijednost Tihomir Jakovina

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]