Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rumunjska
  • 12.07.2016. 13:30

Domaći proizvod na većini polica ili kazna!

Trgovački lanci i supermarketi u Rumunjskoj dužni su osigurati prostor na policama za prodaju najmanje 51% domaćih prehrambenih proizvoda.

Foto: Alexas-Fotos/Pixabay
  • 2.635
  • 141
  • 0

Trgovački lanci i supermarketi u Rumunjskoj dužni su osigurati prostor na policama za prodaju najmanje 51% domaćih prehrambenih proizvoda.

Naime, Rumunjska je izglasala zakon kojom se želi zaštititi domaća hrana, a odnosi se na mliječne, pekarske i mesne proizvode, jaja, med te voće i povrće. Zakon je jednoglasno odobrio zastupnički dom sa 293 glasa, a stavljanjem potpisa predsjednika države Klausa Iohanissu stupio je na snagu u ponedjeljak, piše newsmax.com.

Zakonom su predviđene kazne do 11 tisuća eura za trgovine koje nisu osigurale prostor za rumunjsku hranu, a moguće je i zatvaranje trgovina na šest mjeseci ako se ponavlja kršenje zakona.

Time se, zaključuju, ne zabranjuje uvoz, nego se uvodi red, promiče lokalna proizvodnja i onemogućuje monopol trgovaca.

Foto: Alexas-Fotos/Pixabay


Tagovi

Rumunjska Zakon Zaštita domaćih proizvoda Trgovački lanci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo