Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljska u mom srcu
  • 07.08.2014. 09:50

Carstvo proizvoda od meda - Apis Lublin

Većinu svojih proizvoda izvoze na tržišta Rusije i Njemačke, a na domaćem tržištu imaju golemi udio od čak 80 posto. Bazu proizvodnje čine brojni kooperanti - proizvođači meda iz šire okolice!

  • 206
  • 11
  • 0

U sklopu studijskog putovanja imali smo priliku upoznati vodeću tvrtku u sektoru proizvoda od meda u Poljskoj – Apis iz mjesta Lublin. Na tržištu su prisutni od 1932. godine, a svoju proizvodnju baziraju na tradicijskim proizvodima isključivo na bazi meda. Proizvodni asortiman čine brojne različite vrste meda, a poseban dio proizvodnje odnosi se na medovine – alkoholna pića bazirana na medu.

Zaštićen prvi alkoholni proizvod na bazi meda u Poljskoj

Tradicija proizvodnje

Većinu svojih proizvoda izvoze na tržišta Rusije i Njemačke, a na domaćem tržištu imaju golemi udio od čak 80 %. Bazu proizvodnje čine brojni kooperanti - proizvođači meda iz šire okolice, napomenula je Iwona Duda iz službe marketinga tvrtke. Proizvode nekoliko vrsta medovina sa različitim omjerima vode i meda, kao i razlikama u trajanju fermentacije do finalnog proizvoda. U suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede radili su na zaštiti izvornosti, a posebnu pažnju usmjerili su na proizvod pod nazivom Staropolski Tradycyjny za kojega su ispunjeni uvjeti za zaštitu, neke vrste zaštite jamstva tradicijskog proizvoda. Upravo taj proizvod dio je i kulture ovoga kraja jer ima tradiciju proizvodnje i potrošnje dužu od tisuću godina.


Fotoprilog


Tagovi

Apis Proizvodi od meda Medovina Tržište Rusija Njemačka Izvoz Fermentacija Zaštita jamstva Zaštita izvornosti Tradicijski proizvod Alkoholna pića Poljska

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.