Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sardina d.o.o.
  • 06.12.2013. 10:15

Bračke riblje konzerve osvajaju Europu

Za hrvatske prilike potpuno neuobičajena priča stiže s u Postira na Braču. Opravdano je ulaganje od 250 milijuna kuna, u izgradnju i puštanje u rad najsuvremenije opreme za preradu ribe u regiji

Foto: freepik.com
  • 255
  • 20
  • 0

Nakon što je krajem ljeta tvornica za preradu ribe Sardina otvorila novi pogon vrijedan 250 milijuna kuna, službeno je objavljeno da radi punim kapacitetom. Broj radnika dosegnuo je tri stotine, a predstavljen je i novi brand Adriatic Queen, kojim će Bračani od idućeg tjedna krenuti na europsko tržište. Sardina je oko 70% proizvodnje plasirala u izvoz, no radilo se tu o prekooceanskim tržištima. Adriatic Queen-om želi se osvojiti Europska unija, što je i omogućeno povećanjem kapaciteta - iz novog pogona sada dnevno izlazi najmanje 100 tisuća konzervi ribljih proizvoda.

Zahtjevno tržište hrane, točnije konzervirane ribe iziskuje konstantan rad na unaprijeđenju kvalitete proizvoda. U smislu već iskušane i nadaleko priznate recepture, Sardinini proizvodi se ne mijenjaju no nova tehnologija ipak pospješuje njihovu kvalitetu. Novim izgledom i nazivom namjera je postići veću atraktivnost proizvoda na zahtjevnom domaćem i stranom tržištu.

Cilj je, kako kažu, porast godišnjih prihoda s 25 na 35 milijuna eura. Golema investicija ostvarena je pomoću vlastitih prihoda i kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a povrat uloženog planiraju u roku od 10 godina.

Svakih šest mjeseci planiraju proširiti asortiman za još jedan proizvod, na proljeće iduće godine s prodajom kreće pašteta od sardine i tune, a uoči iduće turističke sezone namjeravaju snažno krenuti u suradnju s hrvatskim hotelskim lancima. Između ostaloga, milijunima turista ponudit će se fishburger sa sirom. Novi vizualni identitet tvrtke Sardina, breand Adriatic Queen i dizajn ambalaže osmislila je splitska agencija Manufaktura.

Foto: freepik.com


Tagovi

Riblje konzerve Adriatic Queen Fishburger Brand Pašteta Pogon Postira