Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • UNESCO
  • 09.12.2016. 07:30

Belgijsko pivo - nematerijalna kulturna baština

Pivarstvo u Belgiji ima dugu tradiciju, a belgijsko pivo moglo bi se sada naći i na listi UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština.

Foto: unesco.org
  • 1.043
  • 108
  • 0

Belgijsko pivo moglo bi se upisati na listu UNESCO-a kao nematerijalna kulturna baština čovječanstva, objavila je ta Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, znanost i kulturu.

Gotovo 1.500 vrsta piva proizvede se u toj zapadnoeuropskoj zemlji te ono predstavlja kulturu življenja Belgijanaca. Od 80-ih godina prošlog stoljeća, posebno je popularno postalo craft pivo, navodi se na unesco.org. Pivarstvo jača i ekonomiju te zemlje, koja poviješću i brojnim vrstama piva prednjači pred ostalim pivarskim tradicijama diljem svijeta. U Belgiji postoji i oko 30 muzeja piva.

Odbor Svjetske baštine UNESCO-a će se sastati sljedeći tjedan u Addis Abebi, gdje će se odlučiti hoće li na popis biti stavljena belgijska pivovarska kultura.

Foto: unesco.org


Tagovi

Pivarstvo Belgijsko pivo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]