Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Započela berba šparoge
  • 08.04.2017. 12:15

Zadrugari Vinkovačke šparoge ove godine očekuju dobar urod

Započela je berba šparoga na poljima zadrugara Vinkovačke šparoge, a urod je obečavajući.

Foto: vinkovackasparoga.hr
  • 2.759
  • 288
  • 0

Započela je berba šparoge na poljima zadrugara Poljoprivredne zadruge Vinkovačka šparoga, koji su šapogom zasadili 42 hektara poljoprivrednih površina, a urod, koji se ovih dana bere, je obečavajući.

"Imali smo malih problema jer je mraz nekako ovoga proljeća došao preuranjeno ali smo to prebrodili. Beremo svakim danom sve više i mislim da bi sezona mogla biti više nego dobra", kaže upravitelj Vinkovačke šparoge Mirko Bošković dodajući kako se površine pod šparogom u vinkovačkom kraju sve više uvećavaju.

Po njegovim riječima, sve je više poljoprivrednika zainteresiranih da se okušaju u proizvodnji šparoge koja na tržištu postiže odličnu cijenu i vrlo je cijenjena poljoprivredna kultura.

Uspješne zadrugare Vinkovačke šparoge obišao je i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić dajući im podršku u daljnjem radu te novim uspjesima među kojima je i osiguranje GLOBALGAP standarda.

"GLOBALGAP je riješen, čekamo svaki dan broj i večeras već tovarimo prvu robu za Njemačku", navodi Bošković dodajući kako je cilj Zadruge Vinkovačka šparoga za pet godina imati proizvodnju šparoge na čak 1.000 hektara.

Nakana je zadrugara te uspješne zadruge i finalizirati šparogu kako bi se iskoristio svaki njezin dio, a to namjeravaju rješiti kroz modernizacije sadašnje proizvodnje i kupovinu nove opreme za što se će se okrenuti prema EU fondovima.

Foto: vinkovackasparoga.hr


Tagovi

Šaproga Zadruga Vinkovačka Župan Božo Galić Upravitelj Mirko Bošković Poljoprivrednici Zadrugari GLOBALPAK Sezona Mraz Berba Modernizacija


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]