• Colić-Trade
 • 10.05.2018. 12:00

Za kvalitetan razvoj korijena isprobajte najbolje stimulatore i mikorize u gelu na našem tržištu!

MYCOGEL ima najveću koncentraciju najčišće mikorize na tržištu, koja stimulira rast korijena, a to poboljšava učinkovitost u apsorpciji vode i hranjivih tvari!

Foto: Bigstockphoto/yuris010
 • 3.929
 • 273
 • 0

Mikoriznim gljivama nazivamo korisne gljivice u tlu koje pomažu biljkama apsorbirati hranjive tvari iz tla, oduprijeti se štetnim patogenim mikroorganizmima i suši. Hife mikoroznih gljiva prodiru u tlo puno dublje nego što sam korijenov sustav prodire i opskrbljuje biljku mineralnim tvarima i vodom iz slojeva tla do kojih biljka ne može sama doći. Za uzvrat, od biljke koriste ugljikove spojeve i energiju nastalu fotosintezom. Ta obostrana veza između korijena viših biljaka i gljiva zove se mikoriza.

Riječ mikoriza u doslovnom prijevodu znači “gljive na korijenu”. Mikorizirane biljke primaju fosfor pomoću hifa koje se rasprostiru izvan rizosfere i tako apsorbiraju fosfor nedostupan biljkama. Također, osim fosfora mikorizne gljive mogu mobilizirati i translocirati i druga hranjiva kao što su dušik, kalcij, kalij, cink i druge mikroelemente. 

Unošenjem mikoriza podupiremo naseljavanje drugih simbiotskih mikroorganizama na korijenu, kao što je Rhizobium pa se na taj način povećava otpornost korijena na patogene mikroorganizme, npr. Phitophtora sp. Fuzarium sp. Pythinm sp.

Mycogel- najbolje mikorize u gelu dostupne na našem tržištu

MYCOGEL je ekskluzivni Kimitecov patent registriran u svijetu, koji sadrži inokulat gljive mikorize (Rhizophagus irregularis) u obliku gela formuliran u sterilnim uvjetima za savršenu i učinkovitu primjenu irigacijom.

MYCOGEL ima najveću koncentraciju najčišće mikorize na tržištu, koja stimulira rast korijena (kao posljedica hifa gljiva). To također poboljšava učinkovitost u apsorpciji vode i hranjivih tvari (tako što otapa nedostupan fosfor), čime osigurava veću fiziološku aktivnost i veću kvalitetu i kvantitetu proizvodnje. Ovo što MYCOGEL čini toliko posebnim od ostalih preparata na tržištu je:

 • mogućnost primjene putem fertirigacije
 • potvrda o čistoći proizvoda (ne sadrži prisustvo drugih mikroorganizama)
 • kratko vrijeme kolonizacije
 • polutekući gel proizveden u "in vitro" uvjetima patentiran od Španjolskog vijeća za znanstvena istraživanja
 • homogena smjesa koja ne sadrži čestice gline

Preporučena i najučinkovitija primjena

 • fertirigacija 1 L/Ha - samo 1 aplikacija tokom presađivanja
 • umakanje presadnica u otopinu 1 ml mycogela na 1 litru vode
 • natapanjem - za više godišnje nasade bez fertirigacije    

* nakon što je boca otvorena potrebno ju je držati na hladnom mjestu i upotrijebiti u roku od 3 dana!

Prirodni stimulator korijena - Rhyzo

Tla koja su nepovoljne strukture loše utječu na razvoj biljaka jer korijen teško dolazi do hranjiva. U otežanim uvjetima razvoja korijena, te za korijen koji je pretrpio oštećenje (uslijed poplava, herbicida, nematoda...) Colić Trade vam preporučuje Rhyzo. Rhyzo je prirodni stimulator korijena koji potiče korijenov sustav u svim stadijima. Korištenje Rhyzo-a naročito se preporučuje prilikom presađivanja biljaka, ali važan i kod oštećenog korijena. Rhyzo je nova formulacija te jedina alternativa proizvodima baziranim na hormonima. Velike rezultate postiže zbog svojih specifičnih aminograma, bio induktora ukorjenjavanja.

RHYZO ima trostruki učinak na korijen:

 • bolja apsorpcija vode 
 • bolja apsorpcija hranjiva
 • zdravija i produktivnija biljka

Primjena: 1 kg na hektar fertirigacijom nakon presađivanja. Ponoviti aplikaciju nakon 7-10 dana.

Za više infromacija o proizvodima, obratite se tvrtki Colić-Trade na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Mikorize Colić Trade Rhyzo Prirodni stimulator Mycogel Korjenov sustav Kimitec


Partner

Colić-Trade d.o.o

Radovanova 22, 23210 Biograd na moru, Hrvatska
tel: 0994496404, e-mail: [email protected] web: http://www.colic.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pričaju ti priče te i svaka ima svoj sretan kraj ;)
#SMarekovich