Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vađenje češnjaka
  • 20.06.2017. 15:00

Prvi češnjak iz Cerića ugledao svjetlo tržišta

Češnjak je i dalje apsolutni poljoprivredni hit!

  • 7.887
  • 753
  • 0

Vrijeme je vađenja češnjaka iz jesenske sadnje. U Ceriću je češnjak bolji no ikad. Tamo proizvode vrgorački ozimi češnjak, domaću ranu sortu koja se na tržišu pojavljuje prva što donosi određene prednosti nadkonkurencijom.

To su iskoristili Ivan Nedoklan i Goran Runjaić koji se zajedno bave uzgojem češnjaka. I cerićki češnjak je jedna od traženih sorti, ali vrgorački se pokazao boljim zbog vizualnog dojma. Kultura je to koja stalno traži promjenu zemljišta i ne voli navodnjavanje.

Osnovni problem je i dalje kažu rascjepkanost zemljišta, no sreća je što su im sve čestice u blizini. Godina je kažu dobra kada je riječ o kvaliteti! Izbjegavali su naime tretiranja fungicidima, a bolesti nije bilo. Većina češnjaka će završiti u elitnim jadranskim restoranima gdje će se sljubiti uz domaću morsku ribu.


Povezana biljna vrsta

Češnjak

Češnjak

Sinonim: Bijeli luk | Engleski naziv: Garlic | Latinski naziv: Allium sativum L. ssp. vulgare Kuzn.

Smatra se da su češnjak prvi počeli uzgajati Egipćani te je odigrao važnu ulogu u njihovoj kulturi. Smatrali su ga svetom biljkom te se često pronalazio u grobnicama faraona. Zbog... Više [+]

Tagovi

Češnjak Cerić


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: opci.poslovi@vktv.tv web: http://vktv.tv/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Konferencija „InoFood Dalmatia 2024“ održat će se u ponedjeljak, 17. lipnja 2024. godine u CEKOMu 3LJ, u Trilju. Cilj događanja je povećanja svijesti o važnosti proizvodnje hrane na području Splitsko-dalmatinske županije usklađene s najnovi... Više [+]