Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PU Varaždinska
  • 08.12.2015. 09:00

Prevaren za sedam tona krumpira

Jedna zagrebačka tvrtka naručila je od poljoprivrednika s varaždinskoga područja sedam tona krumpira, no nije platila niti grama.

Foto: depositphotos.com
  • 614
  • 99
  • 0

Vlasnik obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koje se bavi proizvodnjom krumpira, prijavio je Policijskoj upravi Varaždinskoj kako je s jednom zagrebačkom tvrtkom telefonom dogovorio isporuku krumpira. Temeljem toga, poljoprivrednik je tokom listopada u tri navrata dotičnoj tvrtki isporučio ukupno šest tona i 750 kilograma krumpira vrijednog 11.800 kuna.

No obećani novac ne da nije uplaćen, već proizvođač krumpira više nije uspijevao stupiti u kontakt niti s jednim djelatnikom tvrtke. Naziv prevarantske tvrtke kao niti oštećenoga OPG-a, policija nije objavila, no ističu kako poduzimanju sve radnje vezane uz otkrivanje okolnosti ovoga kaznenog djela i pronalaska počinitelja.

Foto: depositphotos.com


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

OPG Prevarantska tvrtka Krumpir Policijska uprava Varaždin Zagrebačka tvrtka Isporuka krumpira Kazneno djelo


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.