Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mini povrće
  • 25.12.2018. 17:30

Na blagdanskom stolu sve popularnije mini povrće

Najpopularniji proizvodi za vrijeme blagdana su mini-cvjetača, mini brokula, mini-romanesko, mini-cikla i mini-mrkva

Foto: Pixabay/voltamax
  • 344
  • 35
  • 0

Božićno razdoblje je posebno za prodaju mini povrća. "Njihova potrošnja uvijek raste oko praznika. Ljudi žele nešto neuobičajeno, izvorno s maksimalnim okusom", objašnjava Nawel Boucetta iz grupe Estivin.

"Najpopularniji proizvodi za vrijeme blagdana su mini-cvjetača, mini brokula, mini-romanesko, mini-cikla i mini-mrkva", dodaje Nawel pojasnivši da obično prodaju i puno poriluka, komorača i repe u ovo doba godine. "Bez obzira na mini povrće, potrošači preferiraju sezonske proizvode", kaže Nawel koji je zastupnik u prodaji i nabavi u tvrtki Estivin Primeurs de Loire, podružnici grupacije Estivin. 

"Upravo sada postoji veliki raspon mini-povrća", objašnjava Nawel. "Imamo, između ostalog, patlidžane, krastavce, okrugle i duge tikvice, cvjetaču, komorač, ciklu, repu, kineski kupus, papriku, poriluk, zelene i žute buče. Mini mrkva je broj jedan kada govorimo o mini povrću", kaže Nawel dodajući da je mini povrće sve popularnije na blagdanskim jelovnicima. 

Tvrtka Estivin posebno se ističe zahvaljujući proizvodima iz doline Loire. "Poštujemo lokalnu proizvodnju što je više moguće. Raspon voća i povrća je velik i raste svake godine, sa svakim godišnjim dobom. Ako u Francuskoj nije dostupno mini povrće, ono se uvozi iz Južne Afrike ili Španjolske", zaključio je Nawel. 


Tagovi

Mini povrće Blagdanski stol


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]