Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Preporuke
  • 10.07.2013.
  • Požeško-slavonska

Mjere u zaštiti povrća

Obavijest povrtlarima Požeško-slavonske županije.

Foto: RGBStock.com
  • 226
  • 21
  • 0

Obilaskom terena uočena je jača pojava tripsa (Aleyrodidae).Osim kod uzgoja u zatvorenom prostoru ovi štetnici su uočeni i na mnogim povrtnim kulturama kod uzgoja na otvorenom (paprika, dinja, krastavac, luk) .

Pripravkom Laser mogu se tripsi suzbijati na paprici, krastavcu, rajčici te na luku, češnjaku i poriluku . Osim tripsa ponegdje imamo i pojavu crvenog pauka (Tetranychus spp.), a za suzbijanje ova dva štetnika dozvolu ima pripravak Vertimec 018 EC i to na paprici , rajčici, patliđanu, krastavcu, lubenici i dinji te na luku samo za tripse.

Kraft 18 EC ima dozvolu za suzbijanje ovih štetnika na krastavcu, dinji, rajčici koja se uzgaja na otvorenom i zatvorenom te patliđanu i paprici.

Proizvođači upisani u Upisnik proizvođača u integriranoj proizvodnji trebaju se pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju za 2013. godinu. Od sredstava za zaštitu bilja koristiti ona koja imaju dozvolu za pojedinu vrstu prema Fitosanitarnom informacijskom sustavu.

Sva obavljena tretiranja potrebno je unijeti u evidencijsku listu o uporabi sredstva za zaštitu bilja prema :Pravilnik o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida.

Preporučena sredstva za zaštitu bilja treba primijeniti sukladno pismenoj uputi koja se dobije prilikom kupnje sredstva

Autor: Jadranka Berić dipl. ing. zaštite bilja Foto: RGBStock.com


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije