Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Findri
  • 24.09.2021. 12:00
  • Međimurska, Belica

Koje su prednosti dvorednog vučenog kombajna za krumpir

Tvrtka Findri održala je prezentaciju strojeva u radu Dewulf, Hardi kao i Bogballe, a sve uz dodatno ugrađeni GPS sustav visoke preciznosti. U suradnji s njima tvrtka PMT pokazala je u radu traktore Valtra kao i priključne strojeve Vaderstad.

Foto: Igor Čolaković
  • 918
  • 128
  • 0

Dvoredni vučeni kombajn za krumpir proizvođača Dewulf, model Torro, nošenu prskalicu Hardi, model Master Twin Strean sa zračnom potporom kao i nošeni raspodjeljivač gnojiva Bogballe, model L20W, a sve uz dodatno ugrađeni GPS sustav visoke preciznosti +-2-3 cm i sve u radu, predstavila je tvrtka Findri na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Danijela Premuša u Belici. U suradnji s njima, tvrtka Poljoopskrba međunarodna trgovina pokazala je u radu traktore Valtra kao i priključne strojeve Vaderstad – kratku tanjuraču i sijačicu.

"Iako smo tek odnedavno zastupnici tvrtke Dewulf, veseli činjenica da smo u kratkom vremenu i u Hrvatskoj pronašli zadovoljne korisnike ove renomirane belgijske tvrtke, među kojima su i proizvođači krumpira iz Međimurja", istaknuo je Željko Findri, direktor ove tvrtke iz Sesveta s dvadesetogodišnjim iskustvom u prodaji poljoprivrednih strojeva svjetski poznatih proizvođača.

Rješenja belgijske tvrtke Dewulf

Iako je ove godine zbog vremenskih neprilika urod značajno smanjen, pa će im i prihodi biti manji, proizvođači krumpira svjesni su važnosti ulaganja u novu poljoprivrednu mehanizaciju kako bi ostali konkurentni na tržištu.

"To jesu skupi strojevi, no oni poljoprivrednicima omogućuju značajno brži i kvalitetniji rad. Najbolji primjer za to je upravo naš domaćin Danijel Premuš, koji je ove godine kupio naš dvoredni kombajn za krumpir, nakon što je lani imao problema s vađenjem zbog malog kapaciteta jednorednog kombajna", naglasio je Findri.

Direktor Željko Findri pojasnio je prednosti ovih strojeva 

Krumpir su, kako je pojasnio, vadili s jednorednim kombajnom čiji je kapacitet bio premali da na vrijeme s polja uberu sav urod pa im je dio ostao pod vodom i propao.

"Ovdašnji poljoprivrednici su svjesni da samo s novim tehnološkim rješenjima koje nudimo mogu osigurati bolje uvjete, biti konkurentni na tržištu i na vrijeme ponuditi svoj proizvod", istaknuo je i naveo da stoga kupcima njihovog prodajnog programa nastoje izaći u susret te s bankama i leasing kućama pronaći način da unaprijede proizvodnju zahvaljujući radu na ovim vrhunskim poljoprivrednim strojevima.

Visoka preciznost automatske navigacije

Veliko zanimanje okupljenih poljoprivrednika pobudio je i sustav automatske navigacije i upravljanja, koji omogućuje automatsko praćenje traktora na visokoj preciznosti od 2 do 3 centimetra.

Kako je naglasio Željko Findri, zahvaljujući ovom preciznom sustavu pri sadnji krumpira vozač traktora može biti u potpunosti koncentriran na ono što se događa iza njega u sadilici, dok traktor vozi sam po zadanom pravcu ili krivulji.

"Proizvođači su pokazali veliko zanimanje i za treći proizvod koji je predstavila naša kompanija, za nošenu prskalicu sa zračnom potporom. To je stroj koji omogućava prskanje krumpira i u otežanim uvjetima, primjerice, po vjetrovitom vremenu kakvo smo imali na prezentaciji", naveo je.

Zračna potpora naime, omogućuje da zaštitno sredstvo dopre i s druge strane lista krumpira, čime se postiže njegovo djelotvornije djelovanje. Na ovoj prezentaciji proizvođačima željeli su predstaviti mogućnosti ovih strojeva, ali i čuti iskustva poljoprivrednika koji ih već koriste u svakodnevnom radu na svojim imanjima.

"Veliki odaziv poljoprivrednika koji su unatoč vađenju krumpira koji je upravo u tijeku pronašli vremena da se upoznaju s novitetima u našem programu, pokazuje da su zainteresirani i za njihovu kupnju", rekao je direktor. 

Nošena prskalica sa zračnom potporom

"Uspješno surađujemo s tvrtkom Findri na organizaciji ovakvih događanja. Ranije smo zajedno ovakve prezentacije organizirali u Slavoniji, a sada smo, prvi put, predstavljanje održali i u Međimurju", poručio je i Adam Dominković, voditelj prodaje tvrtke PMT koja je u Belici predstavila petu generaciju traktora Valtra T serije. 

Prezentacija u suradnji s tvrtkom PMT

Peta generacija Valtra T serije, istaknuo je, doista je zadnja riječ tehnologije powershift transmisije. "Do sada smo ih izložili na sajmovima u Osijeku i Bjelovaru, a ovdje prvi put pokazali i u radu, i to zajedno s Väderstadt priključnim strojevima, među kojima su i kratka tanjurača Carrier i Tempo sijačica nove serije", objasnio je navodeći da je riječ o standardnoj paleti strojeva za obradu tla i sjetvu, a s obzirom na veličinu poljoprivrednih površina u Međimurju, koje su bitno manje nego u Slavoniji,

Predstavljena je u radu i peta generacija traktora Valtra T serije

Fokusirali su se posebno na nošene, sklopive strojeve. "Ovdašnji poljoprivrednici znaju da su finski traktori Valtra, koje već gotovo četvrt stoljeća nudimo na hrvatskom tržištu, proizvod dokazane, vrhunske skandinavske tehnologije", zaključio je Dominković. 


Fotoprilog


Tagovi

Prezentacija strojeva Proizvodnja krumpira Dewulf Hardi Bogballe Željko Findri Strojevi u radu


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner

Findri d.o.o.

Zagrebačka 76a, 10360 Sesvete, Hrvatska
tel: +385 1 2012 851, e-mail: findri@findri.hr web: http://www.findri.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]