Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruska rajčica
  • 24.03.2019. 13:30

Hladna Rusija proizvede 380 tisuća tona rajčice godišnje

Bruto berba rajčice u 2017.-2018. godini porasla je za gotovo 25%, a udio stakleničke rajčice na tržištu Rusije dosegao je 45%

Foto: Bigstockphoto/Goodmoments
  • 986
  • 66
  • 0

U kampanji 2017.-2018. prosječna proizvodnja stakleničke rajčice u Rusiji iznosila je 380 tisuća tona. Statistiku su dostavili istraživači marketinške agencije ROIF Expert u izvješću "Staklenička rajčica u Rusiji: maksimiziranje proizvodnje".

Važno je napomenuti da je udio stakleničke rajčice na tržištu Rusije dosegao 45%. Glavni trend na tržištu bio je nagli rast udjela rajčice u odnosu na smanjenje udjela krastavaca. Bruto berba rajčice u 2017.-2018. godini porasla je za gotovo 25%, a proizvodnja stakleničkog krastavaca za samo 0,2%.

Prema agenciji ROIF, najnegativniji aspekti koji će utjecati na razvoj proizvodnje staklenika u Rusiji do 2023. godine bit će amortizacija stalnih sredstava, visoki kapitalni troškovi za izgradnju novih kompleksa, povećana konkurencija između ruskih i stranih dobavljača u Rusiji na tržištu povrća, ili pritisak samih trgovaca. Mnogi će također biti pogođeni infrastrukturnim ili logističkim problemima, piše Fruit-inform.com

Ipak, Rusija je i ovim rastom proizvodnje pokazala ozbiljnost u odluci kako želi postati samodostatna. Podsjetimo, u toj zemlji umjesto uvoznog voća i povrća kupuju sadnice voća i povrća, stoku, ali i staklenike na europskom tržištu. 

Umjesto da uvozi proizvode, Rusija kupuje europske sadnice voća, sjeme povrća, opremu i stoku

Hitnost za povratak domaće poljoprivrede povećan je nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin zabranio uvoz određene hrane u 2014. godini. 


Tagovi

Rusk rajčica Staklenička proizvodnja Vladimir Putin


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/