Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Colić-Trade
  • 03.09.2020. 12:00

Hazera: uspješna proizvodnja povrća počinje pravilnim izborom kultivara

Hazera ima široku lepezu sjemena - rani ili kasni sortiment, za potrošnju u svježem stanju ili za kiseljenje te pogodno za duži period skladištenja. Bilo da je riječ o rajčici, kupusu, luku ili nekoj drugoj povrtnoj kulturi, izbor kultivara je prvi korak prema uspjehu.

Foto: Depositphotos/bloodua
  • 856
  • 335
  • 0

Profesionalna proizvodnja povrća odavno je prošla okvire samo uloženog truda i novca. Važan korak ka povratu uloženih sredstava je pravi izbor hibrida. Kada govorimo o tome, pažnju treba obratiti na osnove uspješne proizvodnje kao što su kvaliteta proizvoda, tolerantnost na bolesti i štetnike, rodnost, ujednačeno dozrijevanje…

Iz tog razloga Colić-Trade proširuje svoj asortiman te predstavlja brand Hazera, velikog svjetskog proizvođača sjemena. Kako navode, radi se o tvrtki koja uzgaja, razvija i plasira sjeme povrtnih kultura, kombinirajući najsuvremeniju tehnologiju, zbog čega zadovoljava najviše standarde kvalitete.

Predani inovacijama, usredotočeni na proizvođača

Sjedište tvrtke je u Izraelu i Nizozemskoj s podružnicama u 12 zemalja i preko 100 dodatnih tržišta. Članica je Limagrain Grupe s Clause i Vilmorinom sa sjedištem u Francuskoj. Ističu kako su uzgajivači u središtu svega što rade, a stručni tim pomaže im pri odabiru sortimenta i pružanjem smjernica tijekom proizvodnje. 

Kao član Limagrain grupe, Hazera koristi globalnu istraživačko-razvojnu mrežu i tehnološku sposobnost jedne od najvećih svjetskih kompanija za sjeme.

Širok asortiman kultivara povrća

Kako kažu, iskustvom u oplemenjivanju ostvarili su inovativne proizvode kojima potiču rast kultura i profitabilnost proizvođača, a asortiman povrća čini više različitih sorti i hibrida velikog broja povrtnih kultura. Njihov glavni cilj je postići prinos, kvalitetu i stabilnost uroda. 

tb
Hazera ima široku lepezu sjemena - rani ili kasni sortiment, za potrošnju u svježem stanju ili za kiseljenje (foto: Jumpstory)

"U 2020. godini svjedočili smo mijenjanju trendova na tržištu, pa tako i u trgovačkim centrima. Neizvjesnost koju je donijela pandemija Covid-19 natjerala je pučanstvo na mijenjanje stavova oko proizvodnje hrane. Poljoprivrednici su se počeli okretati profesionalnom uzgoju hrane tijekom cijele godine i upravo tu Hazera pokazuje svoju snagu. Neprekidno inovirajući, kombiniranjem moderne znanosti s tradicionalnim metodama uzgoja kako bi stvorili vrhunske i visoko rodne sorte, izravno surađuje s vodećim međunarodnim istraživačkim institucijama primjenjujući najnovije znanosti za stvaranje boljih rješenja za kupce širom svijeta", ističu iz Colić-Tradea.

Ima široku lepezu sjemena - rani ili kasni sortiment, za potrošnju u svježem stanju ili za kiseljenje te pogodno za duži period skladištenja. Sortiment se odabire prema potrebama tržišta, vremenu berbe i nikako zanemarivo, prema vlastitom nahođenju. Bilo da je riječ o rajčici, kupusu, luku ili nekoj drugoj povrtnoj kulturi, naglašavaju kako je izbor kultivara prvi korak prema uspjehu.

Što je važno kod odabira sortimenta?

Važno je znati da su poželjne osobine nekog sortimenta otpornost na bolesti, štetnike i viruse, a isto tako, vrlo je važno obratiti pažnju na prinos, mogućnost skladištenja  i dr. Pravilnim odabirom sjemena i dobrim agrotehnološkim mjerama osiguravamo ujednačen rast, cvatnju i berbu, plodove bez deformacija, a smanjen je rizik od pojave slabih i neuspješnih biljaka.

"Pomno planiranje i donošenje odluka vezano uz uzgoj povrća može biti zabava, ali istovremeno i rizik, pogotovo kada pregledom kataloga sjemena shvatite koliko mogućnosti vam se nudi", poručuju iz ove tvrtke.

Za više informacija o proizvodima ovog branda, obratite se tvrtki Colić-Trade na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Colić-Trade Hazera Proizvodnja povrća Sjeme povrća


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Colić-Trade d.o.o

Radovanova 22, 23210 Biograd na moru, Hrvatska
tel: 0994496404, e-mail: info@colic.hr web: http://www.colic.hr/