Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krumpir iz automata
  • 13.10.2018. 13:30

Domišljati farmer: Ljut na trgovačke centre postavio automat za prodaju krumpira 24/7

Ja sam proizvođač krumpira i želim prodati svoj urod najbolje što mogu, kaže poduzetni Irac čiji automat može pohraniti 140 kilograma krumpira, odnosno 28 vrećica po 5 kilograma krumpira.

Foto: Pixabay/Pexels
  • 5.729
  • 450
  • 1

Krumpira, krumpira... ovih se dana može čuti na ulicama gradova i sela. No, sve je manje onih koji se odlučuju na prodaju ovog povrća na taj način jer, većina, posebno oni koji žive u gradovima, krumpir kupuju u trgovačkim centrima. Često se radi o robi iz uvoza pa nerijetko umjesto domaćeg, kupujemo krumpir iz neke od europskih zemalja. Možda čak i iz daljega. 

Istovremeno, domaći poljoprivrednici često nisu zadovoljni tretmanom i zaradom koju nude trgovački centri.

Jedan je irski poljoprivrednik odlučio to promijeniti pa je svoj krumpir odlučio prodavati pomoću automata. Gerry Finnegan iz pokrajine Louth smatra kako supermarketi ostvaruju više od 50% dobiti prodajom krumpira. Zato je postavio vlastiti automat za prodaju tog povrća u kojem krumpir možete kupiti 24 sata na dan, navodi Buzz.ie.  

"Ja sam proizvođač krumpira i želim prodati svoj urod najbolje što mogu", kaže ovaj poduzetni Irac čiji automat može pohraniti 140 kilograma krumpira, odnosno 28 vrećica po 5 kilograma krumpira. 

Vrećicu krumpira prodaje za 5 eura.

"Na ovaj način ljudi mogu u bilo koje doba dana doći po svoju vrećicu krumpira. Samo ubace novac u automat i izvade vrećicu", kaže Finnegan koji trenutno prodaje Queen krumpir, a uskoro će ga zamijeniti Rooster. 

Čini se kako će biti sve više ovakvih slučajeva gdje se poljoprivrednici sami moraju snaći kako bi opravdali uložen trud i novac te preživjeli od svoga rada, ne samo u našoj zemlji nego, kako vidimo, i na zapadu razvijene Europe. 


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Krumpir Automat Irska Gerry Finnegan Farmer


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]