Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Ponediljak
  • 15.06.2017. 13:30

105 hektara pod povrćem i uljaricama u Turanovcu

Danas obrađuju 105 hektara, a u dva plastenika uzgajaju presadnice povrća. Osim povrća, uzgajaju i uljarice, žitarice, šećernu repu, industrijsko bilje.

  • 4.445
  • 361
  • 0

U Turanovcu nedaleko Virovitice živi obitelj Ponediljak koja unatoč teškoj gospodarskoj situaciji živi od rada na zemlji.

Ivica Ponediljak nastavlja obiteljsku tradiciju. Na 50 hektara zemlje koju je naslijedio od svog oca, uz pomoć supruge uspostavio je vlastito obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i širio proizvodnju.

Danas obrađuju 105 hektara, a u dva plastenika uzgajaju presadnice povrća. Osim povrća, uzgajaju i uljarice, žitarice, šećernu repu, industrijsko bilje. Ono što zarade prodajom svojih proizvoda, ponovno ulažu u razvoj proizvodnje.

Sami su uložili sredstva u izgradnju skladišta, a uz pomoć europskih fondova modernizirali su i mehanizaciju. Ivica ističe važnost novih tehnologija u ratarskoj proizvodnji, no pri uzgoju povrća i dalje većinu poslova obavljaju ručno. Proizvodnju nastavljaju i mlađe generacije obitelji Ponediljak.


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: opci.poslovi@vktv.tv web: http://vktv.tv/