YARALIVA Calcinit - Kalcijev nitrat

Kontaktiraj

Agrimatco d.o.o.

Kontakt - Agrimatco d.o.o.

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, Petrijevci
tel: 031/398-027
fax: 031/398-028

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

YaraLiva / Calcinit - Kalcijev nitrat
Calcinit je vodotopivo folijarno gnojivo koje sadrži dušik i kalcij.

Calcinit je preparat visoke čistoće, bez klorida i teških metala. Potpuno je topiv u vodi. Nitratni dušik je najefikasniji oblik dušika za brzi porast biljaka. Kalcijev nitrat je jedini dostupan izvor potpuno vodotopivog kalcija i može se korisiti za folijarnu aplikaciju i fertirigaciju. Neophodan je za uzgoj i rast biljaka u hidroponiji. Korištenjem Calcinit pojačava se kondicija tla i poboljšava stanje alkalnih, slanih i pješčanih tala Folijarna primjena Calcinit odličan je način za dodavanje kalcija i dušika u kritičnim periodima i teškim uvjetima u okolišu. Nadalje, kalcij je važan kod sprečavanja pojave gorkih pjega na jabukama, truleži vrha ploda kod paprike i rajčice te ožegotina na lišću salate. Povećanjem sadržaja kalcija u plodu, raste njegova sposobnost za čuvanje. Kalcij je važan za biljku, kako u strukturalnom, tako i u fiziološkom pogledu.

Kalcij se ne može premjestiti iz lista u plod, to je jedna od njegovih osnovnih osobina, iz tog razloga plod se mora folljarno prskati. Ukupna količina kalcija u plodu jabuke usvoji se do trenutka kada je plod veličine oko 2cm u dijametru.
Primjena: Doze primjene ovise o fazi razvoja biljke. Koristiti ga u količinama od 2 - 5 kg /ha. Generalno, starije i veće biljke trebaju veće doze. Calcinit najbolje je primijeniti u serijama od 2 ili 3 aplikacije u intervalima od 10-14 dana.

Info

Kategorija: Gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: prije 2 godine
Pregleda: 4902
Šifra oglasa: 30972

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas