Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

SYSTHANE 24 E – fungicid za suzbijanje pepelnice

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Dow AgroSciences RH

Kontakt - Dow AgroSciences RH

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

SYSTHANE 24 E - fungicidni pripravak preventivnog, kurativnog i eradikativnog djelovanja protiv širokog spektra gljivičnih bolesti na vinovoj lozi, voćkama, ukrasnom bilju i povrću.

Sastav:

miklobutanil 234 g/l

Formulacija:

tekući koncentrat za emulziju (EC)

Opis pripravka:

SYSTHANE 24 E je sistemični fungicid (treća generacija triazola) na osnovi aktivne tvari miklobutanil. Djeluje preventivno,kurativno i eradikativno protiv širokog spektra gljivičnih bolesti na vinovoj lozi, voćkama, ukrasnom bilju i povrću. Ne utječe negativno na korisnu entomofaunu, oprašivanje i oplodnju. Potpuno je neškodljiv za pčele, gujavice i predatorske grinje. Vrlo je tolerantan za lišće i plodove biljaka i ne uzrokuje fitotoksičnost, ako je upotrijebljen u preporučenim količinama.

Način primjene i spektar djelovanja:

Fungicid za suzbijanje slijedećih biljnih bolesti:

  • pepelnice vinove loze (Uncinula necator), prije cvatnje u koncentraciji od 0,01 % (10,0 ml u 100 l vode) i poslije cvatnje vinove loze u koncentraciji od 0,0125 % (12,5 ml u 100 l vode). Može se koristiti tri puta u vegetaciji u razmacima od 10-14 dana. U cilju izbjegavanja pojave rezistentnosti smije se koristiit samo za preventivnu zaštitu. Ne preporučuje se sredstvo koristiti samo, već u kombinaciji s preventivnim fungicidima (meptil dinokap, močivi sumpor). Primjenjuje se 2-3 puta godišnje, u vrijeme najvećeg pritiska bolesti, neposredno prije i poslije cvatnje vinove loze
  • pepelnice na krastavcima (Erysiphe cichoracearum), u koncentraciji od 0,02 - 0,03% (2-3 ml u 10 l vode ili 20-30 ml u 100 l vode), u razmacima 8-10 dana. Smije se primijeniti najviše dva puta do cvatnje
  • pepelnice na ružama (Sphaerotheca pannosa var. rosae), u koncentraciji od 0,02 - 0,03% (2-3 ml u 10 l vode ili 20-30 ml u 100 l vode), uz prethodnu provjeru sortne osjetljivosti. Na vinovoj lozi smije se primijeniti najviše tri puta godišnje, a u ostalim kulturama najviše četiri puta godišnje u istom nasadu ili na istoj površini.

KARENCA:

35 dana za vinovu lozu, 14 dana za krastavce. Trava s tretiranog objekta ne smije se najmanje 14 dana koristiti za ishranu domaćih životinja da se izbjegne kontaminacija mlijeka.

Distributer: AgroChem Maks d.o.o. Zagreb

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Datum objave oglasa: 13.01.2015.
Datum izmjene oglasa: 07.03.2020.
Pregleda: 11393
Šifra oglasa: 15347

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas