Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Sekator OD

Bayer d.o.o.

Kontakt - Bayer d.o.o.

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Sekator OD je sinonim za uspješnost, jednostavnost i ekonomičnost. Sekator OD je herbicid iz skupine sulfo nil urea koji suzbija široki spektar širokolisnih i nekih uskolisnih korova u žitaricama.

Sastav amidosulfuron (100 g/L), jodosulfuron metil (25 g/L),

Formulacija uljna disperzija (OD)

Uporaba

Sekator OD je selektivni kombinirani herbicid za suzbijanje nekih uskolisnih korova (Apera spica venti - slakoperka) i većeg broja najštetnijih širokolisnih korova: Amaranthus retroflexus - štir, Ambrosia elatior - ambrozija, Anagalis arvensis

- vidovčica, Anthemis spp. - jarmeni, Atriplex spp., Capsella bursa pastoris -obična rusomača, Chenopodium album - loboda, Cirsium arvense - osjak, Galinsoga spp. - konica, Galium aparine - priljepača, Lamium purpureum - mrtva kopriva, Matricaria chamomilla - kamilica, Myosotis arvensis, Papaver rhoeas - divlji mak, Polygonum spp. - dvornici, Sinapis arvensis - gorušica, Stellaria media - mišjakinja, Sonchus arvensis - gorčika, Veronica hederifolia - čestoslavica, Veronica persica - perzijska čestoslavica, Viola spp. - ljubičica, samonikla uljana repica u ozimoj pšenici i ozimom ječmu tretiranjem od početka busanja do razvijenog drugog koljenca (fenofaze 21-32 prema BBCH skali) i u jaroj pšenici i jarom ječmu tretiranjem od fenofaze 3 lista do završetka busanja (fenofaze 13-30 prema BBCH skali). Koristi se u količini od 100-150 mL preparata/ha (10-15 mL preparata na 1000 m2).Najbolji rezultati suzbijanja korova postižu se kada se obična slakoperka (Apera spica venti) nalazi u ranim fazama rasta i kada poljski osjak (Cirsium arvense) ima 10-15 cm visine, a poljska ljubica (Viola spp.) 2-4 lista. Kiša ne smije pasti 2 sata nakon primjene.

Priprema sredstva za uporabu

Potrebnu količinu Sekator-a OD otopite u posudi s vodom (cca 10 l), prije ulijevanja u spremnik prskalice. Dobivenu jednoličnu suspenziju ulijevajte u spremnik prskalice do pola napunjen vodom i u kojem je uključena mješalica. Dopunite spremnik preostalom potrebnom količinom vode uz stalno miješanje. Nastavite miješati u toku prskanja i eventualnog stajanja u polju. Pripremljenu suspenziju utrošite istog dana. Prskati treba po mirnom vremenu, kad nema vjetra, kako bi se izbjeglo zanošenje sredstva na obližnje usjeve.

Ograničenja

Spriječiti zanošenje na susjedne usjeve. Sekator OD se može koristiti samo jednom u godini na istoj površini.

Ne koristiti preparat u blizini nasada na lakim tlima i na erozivnim tlima (rubne zone). Ne tretirati usjev pod stresom (gubitak turgora u slučaju suše, preniskih temperatura, oštečenih usjeva).

U slučaju preoravanja, nakon 15 dana mogu se sijati jara pšenica i jari ječam, a kukuruz nakon 30 dana i obveznog oranja. Uljana repica može se sijati nakon 4 mjeseca; šećerna repa, lucerna, špinat i suncokret nakon godinu dana. Ne koristiti

Sekator OD u postrnom žitu.Fitotoksičnost

Uporaba na opisani način i u preporučenim dozama ne izaziva fitotoksične pojave.

Spriječiti zanošenje na susjedne usjeve. Ne tretirati usjev pod stresom (gubitak turgora u slučaju suše, preniskih temperatura, oštećenih usjeva).

Zaštita okoliša

Sredstvo se ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama i kraškim poljima koja služe za sakupljanje vode i na površinama s ekscesivnom erozijom. Prilikom primjene spriječiti kontaminaciju bunara, jezera, vodotokova i mora radeći najmanje 20 m udaljeno.

Ostatke škropiva ne ispuštati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje

Nije dozvoljeno.

Miješanje

Ne preporuča se miješanje s fosforno-organskim i karbamatnim insekticidima i fungicidima koji sadrže karbendazim.

Karenca

Osigurana je dozvoljenim vremenom primjene.

Skladištenje

Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, udaljeno od zapaljivih tvari, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 20.01.2015.
Datum izmjene oglasa: 16.03.2022.
Pregleda: 13964
Šifra oglasa: 162

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas