Rajčica Berner Rose

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Sjemenska roba.

Lokvina d.o.o.

Kontakt - Lokvina d.o.o.

Lokvina d.o.o.
Radnička 15, 40000 Savska Ves (Grad Čakovec)
tel: +385 99 261 5807

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: 180,00 kn ≈ 23,40 €

Opis

Stara, mesnata sorta rajčice podrijetlom iz švicarske regije Bern, odličnog okusa i vrlo velikih plodova. Izrazito atraktivne ružičaste boje i tanke kože. Pogodna za uzgoj na polju i u plasteniku/stakleniku. Izvrsna za prodaju.

Lat. Solanum lycopersicum

Vrijeme sjetve: veljača – svibanj

Dubina sjetve: 0,5 – 1 cm

Nicanje: min. temp. 10°C, optimalna temp. 22 – 25°C

Presadnja: svibanj – lipanj

Razmak: 40 x 70 cm

Berba: srpanj – listopad

Jednogodišnja biljka iz porodice Solanaceae, uzgaja se u vrtovima, plastenicima i staklenicima, u loncima i teglama. Uglavnom se uzgaja iz presadnica. Postoji veliki broj različitih sorti koje razlikujemo po visini (mogu biti visoke od 20 cm do 2 m), boji ploda (crvena, zelena, žuta, narančasta, ružičasta, tigrasta i crna) te po obliku plodova (kruškolika, okrugla, ovalna, duguljasta…). Možemo ih razlikovati i po izgledu listova i cvjetova te po rasporedu plodova, razlikuju se i po okusu, pa tako jedne mogu biti sočnije, druge mesnatije, vodene, slađe, slanije.

Voli sunčana razdoblja i puno vlage pa će najbolje rasti u područjima blage mediteranske klime. Tijekom vegetacije temperature ne bi smjele biti ispod 10°C. Najbolje uspjeva na plodnom, dubokom i organskim tvarima bogatom tlu, neutralnom do slabo kiselom. Ne odgovaraju joj tla koja se sastoje od gline jer u njima ne mogu dobro razviti korijen. Za cvjetanje i razvoj plodova potrebne su joj velike količine svjetlosti, 8 do 10 sati svjetlosti na dan. Za vrijeme rasta biljke, potrebno je redovito otkidati zaperke. U protivnom će plodovi biti manji i njihova kvaliteta će biti lošija. Zapreke treba otkidati dok su još mali, najveći do 8 cm i to svaki tjedan. Poželjno im je osigurati potporu. Treba redovito provjeravati biljke i uklanjati lišće s donjih dijelova kako bi se usjev mogao lakše provjetriti. Ovo je posebno važno kod uzgoja u staklenicima.

Vrijeme za sjetvu i sadnju ovisi najviše o kraju u kojem se uzgaja. U toplim krajevima sjetva u unutarnjem prostoru već od veljače, da bi dobili presadnice koje sadimo na otvoreno nakon opasnosti od proljetnih mrazeva, dok se u hladnijim krajevima odvija od sredine travnja pa do svibnja. Prije presadnje na otvoreno dobro je postepeno privikavati biljke na vanjske uvjete kako ne bi dobile opekline od sunca ili bile uništene od vjetra. Lako se ukorjenjuje, sadi se do prvih listova. Niski tipovi rajčice rastu u obliku grma, ne trebaju potporu za rast i ne odstranjuju im se zaperci. Na istu površinu smije doći tek nakon 2 do 3 godine. Kao pretkulturu voli špinat, rotkvicu, zelenu salatu ili mladi luk. Dobri susjedi su mrkva, celer, peršin, vlasac, češnjak, luk, šparoga, neven, dragoljub, bosiljak, salata, boreč, kopriva.

Pakiranje – 5 g

Info

Kategorija: Sjemenska roba
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: 180,00 kn
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 19.02.2020.
Datum izmjene oglasa: 03.09.2020.
Pregleda: 39232
Šifra oglasa: 46071

Predaj oglas

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas