Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Racer® 25 EC

Danon d.o.o.

Kontakt - Danon d.o.o.

Danon d.o.o.
Ledinska 7, 10255 Donji Stupnik
tel: +385 1 6530 985
tel: +385 1 6531 056
tel: +385 1 6530 843

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Selektivni zemljišni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i nekih travnih korova u suncokretu, kukuruzu i krumpiru.

Racer 25 EC je zemljišni herbicid, da bi ispoljio svoje maksimalno djelovanje, potrebno je da u roku od 14 dana nakon primjene padne najmanje 10 mm oborina. Usvaja ga korijen korova i brzo translocira do lisnog tkiva, klijajući korovi uginu prije nicanja ili poniknu izbijeljeni i ubrzo uginu. Racer 25 EC je jedna od najboljih opcija za suzbijanje ambrozije u suncokretu. Najbolje rezultate daje kada se primjeni nakon sjetve, a prije nicanja u količini 2,5 l/ha ili u inkorporaciji ( 3 l/ha).

Aktivna tvar: flurokloridon, 250 g/l
Formulacija: tekući koncetratirat za emulziju – EC

Djelovanje :
Abutilon theophrasti (mračnjak), Ambrosia sp., Polygonum sp. (dvornik), Xanthium sp., Amaranthus retrofl exus(šćir), Chenopodium sp. (loboda), Galium aparine (broćika), Galinsoga parviflora (konica), Stellaria media (mišjakinja), Veronica sp., Solanum nigrum (pomoćnica) i dr. te nekih travnih korova: Poa sp.,Avena ludowiciana (južna zob), Apera spica-venti (slakoperka), Lolium sp. (ljulj), Eleusine indica, a u povoljnim uvjetima djelomično suzbija Echinochloa crus-galli (koštan), Setaria sp. (muharike).

Primjena i doze primjene:
• u suncokretu u dozi od 2-3 l/ha ovisno o tipu tla:

– lakša tla: 2 l/ha
– srednje teška tla: 2,5 l/ha
– teška tla s više od 3% humusa: 3l/ha tretiranjem nakon sjetve, a prije nicanja suncokreta i korova

• u krumpiru u dozi 2 l/ha (200 ml/1000 m²) tretiranjem odmah nakon sadnje, a prije nicanja krumpira uz utrošak vode 200-400 l/ha

Radi proširenja spektra djelovanja na travne i neke širokolisne korove koristi se u kombinacijama sa drugim herbicidima. Ako se primjenjuje u kombinaciji s drugim herbicidima, primjenjuje se u količini od 1,5-2 L/ha.

Ograničenja plodoreda:
U jesen se ne smije sijati uljana repica, a u ekstremno sušnim godinama niti žita. Ako se u kombinaciji koristi veća količina drugog herbicida, primjenjuju se sva ograničenja plodoreda za to sredstvo opisana u njegovoj uputi. Primjena iz zrakoplova nije dozvoljena.

Fitotoksičnost: Racer 25 EC se ne smije primjenjivati na lakšim pjeskovitim i humusom siromašnijim tipovima tala jer u uvjetima obilnih oborina nakon tretiranja može doći do oštećenja usjeva. Sjetva i sadnja moraju biti izvršene kvalitetno i ujednačeno na određenu dubinu. Na krumpiru izaziva prolaznu fitotoksičnost (dio lisne mase pobijeli). Prilikom rada spriječiti zanošenje škropiva na susjedne usjeve. Ne tretirati u neposrednoj blizini nasada.

Karenca: 63 dana za krumpir. Osigurana je vremenom primjene za suncokret

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 02.11.2018.
Datum izmjene oglasa: 17.03.2020.
Pregleda: 931
Šifra oglasa: 40883

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas