Program osposobljavanja za poslove uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja

Pučko otvoreno učilište Andragog Zagreb

Kontakt - Pučko otvoreno učilište Andragog Zagreb

Pučko otvoreno učilište Andragog Zagreb
Varšavska 17, 10000 Zagreb
mob: +385 91 226 0000
tel: +385 1 551 5874

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Pratite nastavu putem live prijenosa u stvarnom vremenu!

Program osposobljavanja omogućuje stjecanje kompetencija za obavljanje poslova uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja. Program osposobljavanja potiče edukaciju osoba na obrazovanje s ciljem stjecanja dodatnih znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja. Stečena osposobljenost omogućava konkurentnost na tržištu rada i ostvarenje početnog zapošljavanja.
Trajanje programa: 240 sati. Teorijska nastava od 60 sati će se realizirati u učionici ustanove uz mogućnost izvođenja nastave putem online prijenosa. Praktična nastava od 180 sati će se provoditi u gospodarskom subjektu s kojim ustanova ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji i/ili u specijaliziranoj učionici ustanove, opremljenoj odgovarajućim nastavnim sredstvima.

Uvjeti upisa

  • najmanje završenom osnovnom školom
  • navršenih 18 godina 
  • liječničkim uvjerenjem o zdravstvenoj sposobnosti za poslove uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja.

Kompetencije koje polaznik stječe završetkom programa

1.    Definirati  gospodarski značaj uzgoja i prerade začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja. 
2.    Razlikovati vrste, svojstva i primjenu začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja.
3.    Odabrati i primijeniti odgovarajuće postupke u uzgoju, berbi te preradi  začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja. 
4.    Provoditi odgovarajuće agrotehničke mjere i zahvate u uzgoju, ishrani i njezi bilja. 
5.    Prepoznati simptome bolesti bilja te primijeniti odgovarajuće mjere i sredstva za suzbijanje bolesti, štetnika i korova. 
6.    Pripremiti i koristiti pribor, opremu i uređaje za uzgoj i preradu začinskog, aromatičnog i ljekovitog bilja na pravilan i siguran način. 
7.    Primijeniti odgovarajuće mjere i zaštitna sredstva u skladu s propisima zaštite na radu te provoditi pravilne postupke u slučaju požara i pružanja osnovne prve pomoći.

Predbilježbe za program osposobljavanja za poslove uzgajivača i prerađivača ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja su započele!

Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona: 01/551 5874 i 091/226 0000 ili putem e-mail adrese: [email protected]

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju!

Info

Kategorija: Edukacije i osposobljavanja
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 02.09.2019.
Pregleda: 319
Šifra oglasa: 44245

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas