Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Melody Duo

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Cijena: na upit

Opis

Melody duo WP 66,8

Melody duo odlikuje iznimna učinkovitost protiv peronospore vinove loze i plamenjače krumpira. Odlikuje ga dugotrajno sistemično djelovanje. Unakrsna rezistencija s drugim sredstvima ne postoji. Idealan je fungicid u programima integrirane zaštite bilja.

Sastav iprovalikarb (5,5 %), propineb (61,3 %)

Formulacija močivi prah (WP)

Uporaba
Melody Duo WP 66,75 je kombinirani fungicid za suzbijanje slijedećih biljnih bolesti:

  • plamenjače vinove loze (peronospora) (Plasmopara viticola) u koncentraciji 0,25 % (250 g sredstva u 100 l vode); ili u količini od 2,5 kg/ha u 1000 l/ha vode;
  • plamenjače na krumpiru (Phytophthora infestans) i koncentrične pjegavosti na krumpiru (Alternaria solani) u količini od 3 kg/ha (300 g sredstva na 1000 m2);
  • plamenjače na rajčici (Phytophthora infestans) i koncentrične pjegavosti na rajčici (Alternaria solani) u količini od 2,5 kg/ha ili koncentraciji 0,25 % (250 g u 100 l vode, odnosno 25 g sredstva u 10 l vode).

Prvo tretiranje obvezno treba biti preventivno. Razmaci između tretiranja iznose 10-14 dana ovisno o opasnosti od infekcije.

Priprema sredstva za uporabu
Propisana (odvagnuta) količina preparata izmiješa se sa malo vode te ulije u spremnik prskalice u koji je prethodno stavljena polovina ukupno potrebne količine vode. Preostalom količinom vode nadopuni se spremnik uz stalno miješanje.

Ograničenja
Na rajčici se može najviše tri puta koristiti u vegetaciji, na vinovoj lozi i krumpiru šest puta.

Fitotoksičnost
Primijenjen u preporučenim količinama i na opisani način, preparat Melody Duo WP 66,75 nije fitotoksičan za navedene kulture.

Zaštita okoliša
Melody Duo WP 66,75 ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Kod primjene
spriječiti onečišćenje bunara, jezera i vodotokova radeći najmanje 20 m udaljeno.
Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje
Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Miješanje
Ne preporuča se miješanje s EC sredstvima bez prethodne provjere. Ne smije se miješati s propamokarbom, etefonom, diklorvosom, heptenofosom i folijarnim gnojivima. Iskazuje fungicidni sinergizam s bakrenim fungicidima.

Karenca
10 dana za rajčicu u zaštićenom prostoru uzgajanoj metodom kišenja, 14 dana za krumpir i rajčicu u polju, 21 dan za stolne sorte grožđa i rajčicu u zaštićenom prostoru uzgojenu hidroponikom i 42 dana za vinske sorte vinove loze.

Skladištenje
Sredstvo skladištiti dobro zatvoreno u izvornoj ambalaži, u zaključanoj prostoriji, izvan dosega djece. Prostor mora biti suh i prohladan i dobro provjetren, bez hrane, pića i stočne hrane. U prostoru ne smije biti izvora paljenja (zabranjeno pušenje) i zapaljivih materijala, niti eksplozivnih materijala.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 06.08.2009.
Datum izmjene oglasa: 16.03.2022.
Pregleda: 3668
Šifra oglasa: 140

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas