Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

LUNA Experience

Bayer d.o.o.

Kontakt - Bayer d.o.o.

Bayer d.o.o.
Radnička 80, 10020 Zagreb
tel: +385 1 6599 999
fax: +385 1 6599 985

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

LUNA Experience je fungicid namijenjen suzbijanju biljnih bolesti u vinogradarstvu, voćarstvu i povrćarstvu.

Sastav:

 • Fluopiram: 200 g/l
 • Tebukonazol: 200 g

Formulacija: Koncentrat za suspenziju (SC)

LUNA Experience je fungicid koji se koristi:

 • na vinovoj lozi (vinske sorte) za suzbijanje pepelnice (Uncinula necator) u količini 0,375 l/ha (37,5 ml/1000 m2), uz utrošak vode od 400 - 1000 l/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, od faze pet listova do zriobe grozdova (BBCH 15-87), u razmacima 12 - 14 dana. Na vinovoj lozi (vinske sorte) sredstvo se može primijeniti najviše 3 puta tijekom vegetacije.
 • na jabuci za suzbijanje pepelnice (Podosphera leucotricha), krastavosti (Venturia inaequalis) i alternarijske pjegavosti (Alternaria spp.) u količini od 0,25 - 0,75 l/ha (ovisno o visini krošnje), uz utrošak vode od 500 - 1500 l/ha (ovisno o visini krošnje). Količina sredstva 0,25 l/ha i utrošak vode 500 l/ha odnosi se na 1 m visine krošnje. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, od faze ružičastih balona do zriobe plodova (BBCH 57-87), u razmacima 7 - 10 dana. Na jabuci sredstvo se može primijeniti najviše 2 puta tijekom vegetacije.
 • na kruški za suzbijanje krastavosti (Venturia inaequalis), smeđe pjegavosti (Stemphylium vesicarium) i alternarijske pjegavosti (Alternaria spp.) u količini od 0,25 - 0,75 l/ha (ovisno o visini krošnje), uz utrošak vode od 500 - 1500 l/ha (ovisno o visini krošnje). Količina sredstva 0,25 l/ha i utrošak vode 500 l/ha odnosi se na 1 m visine krošnje. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, od faze ružičastih balona do zriobe plodova (BBCH 57-87), u razmacima 7 - 10 dana. Na kruški sredstvo se može primijeniti najviše 2 puta tijekom vegetacije.
 • na breskvi i trešnji za suzbijanje paleži cvijeta i smeđe truleži ploda (Monilinia spp.) u količini od 0,25 - 0,75 l/ha (ovisno o visini krošnje), uz utrošak vode od 500 - 1500 l/ha (ovisno o visini krošnje). Količina sredstva 0,25 l/ha i utrošak vode 500 l/ha odnosi se na 1 m visine krošnje. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, od faze vidljivih vrhova latica u pupovima do zriobe plodova (BBCH 57-87), u razmaku od 14 dana. Na breskvi ili trešnji sredstvo se za suzbijanje paleži cvijeta i smeđe truleži ploda može primijeniti najviše 2 puta tijekom vegetacije.
 • na breskvi za suzbijanje pepelnice (Sphaerotheca pannosa) u količini 0,5 l/ha, uz utrošak vode od 500 - 1500 l/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, od faze vidljivih vrhova latica u pupovima do zriobe plodova (BBCH 57-87), u razmaku od 14 dana. Na breskvi sredstvo se za suzbijanje pepelnice može primijeniti najviše 3 puta tijekom vegetacije.
 • na šparogi za suzbijanje hrđe (Puccinia asparagi) u količini 0,75 l/ha, uz utrošak vode od 600 - 1000 l/ha. Sredstvo se primjenjuje nakon berbe, u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, u razmacima 10 - 14 dana. Na šparogi sredstvo se može primijeniti najviše 2 puta tijekom vegetacije.
 • na luku za suzbijanje hrđe (Puccinia allii) i purpurne pjegavosti (Stemphylium vesicarium) u količini od 0,6 - 1,0 l/ha, uz utrošak vode od 300 - 800 l/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, od početka razvoja lisne mase do završetka razvoja lukovice (BBCH 41-49). Na luku sredstvo se može primijeniti jednom tijekom vegetacije.
 • na češnjaku za suzbijanje hrđe (Puccinia allii) i purpurne pjegavosti (Stemphylium vesicarium) u količini od 0,6 - 1,0 l/ha, uz utrošak vode od 300 - 800 l/ha. Sredstvo se primjenjuje u razdobljima kada postoji rizik od zaraze ili razvoja bolesti, od početka razvoja lisne mase do završetka razvoja lukovice (BBCH 41-49). Na češnjaku sredstvo se može primijeniti jednom tijekom vegetacije.

Plodored

Plodovito povrće ne smije se sijati/saditi kao slijedeća kultura u plodoredu nakon primjene sredstva LUNA Experience.

Karenca

14 dana za vinovu lozu (vinske sorte), jabuke i kruške; 7 dana za luk i češnjak; 3 dana za breskvu i trešnju; Osigurana je vremenom primjene za šparoge.

Sredstvo se primjenjuje traktorskim ili leđnim prskalicama ili raspršivačima.

Priprema sredstva za primjenu

1. Prije otvaranja ambalaže, sadržaj dobro protresti.
2. Napuniti spremnik stroja za primjenu pesticida sa polovicom potrebne količine čiste vode. Uključiti miješanje.
3. Uliti u spremnik stroja za primjenu pesticida potrebnu količinu sredstva.
4. Dopuniti spremnik stroja za primjenu pesticida s preostalom količinom potrebne vode. Miješanje mora biti omogućeno za vrijeme pripreme škropiva i cijelog postupka primjene. Pripremljeno škropivo potrebno je odmah utrošiti.

Fitotoksičnost

Ako se sredstvo primjenjuje u propisanim količinama i na propisan način, ono nije fitotoksično za kulture na kojima je odobrena primjena.

Skladištenje i čuvanje

Sredstvo se mora skladištiti i čuvati u dobro zatvorenoj, originalnoj i neoštećenoj ambalaži, s originalnom etiketom u posebnoj prostoriji odvojeno od hrane, pića, hrane za životinje, izvan dohvata djece, nestručnih osoba i životinja, zaštićen od sunčevih zraka i vlage, na prozračenom mjestu.

Način ispiranja ambalaže, postupanje s ostacima sredstva

Praznu ambalažu isprati vodom najmanje tri puta i tekućinu vratiti u spremnik stroja za primjenu pesticida, a ostatke od ispiranja utrošiti pri tretiranju. Neupotrebljeno sredstvo i otpadna ambalaža predaju se ovlaštenoj tvrtki za prikupljanje opasnog otpada koja će je zbrinuti na propisani način. Nikada ne koristiti praznu ambalažu za druge svrhe.

Ograničenja

Primjena sredstva iz zrakoplova nije dozvoljena. Tretiranje se ne smije provoditi po vjetrovitom vremenu.

Mjere zaštite okoliša

Kod primjene sredstva LUNA Experience moraju se poštivati propisi o vodama s ciljem zaštite voda. Sredstvo LUNA Experience ne smije se primjenjivati u kraškim područjima te laganim pjeskovitim, skeletnim i svim ostalim tlima na kojima je povećan rizik ispiranja u podzemne vode.

Ako drugim propisima nije propisan veći sigurnosni razmak, radi zaštite korisnih i neciljanih organizama mora se poštivati sigurnosni razmak od površinske vode - mjereći od ruba obale, koji iznosi za:

 • primjenu u koštičavom i jezgričavom voću najmanje 20 metara. Ako se koriste strojevi za smanjenje zanošenja od 90% treba poštivati razmak od 1 metar od površinske vode mjereći od ruba obale.
 • primjenu u vinovoj lozi (vinske sorte) najmanje 10 metara. Ako se koriste strojevi za smanjenje zanošenja od 90% treba poštivati razmak od 1 metar od površinske vode mjereći od ruba obale.
 • primjenu u luku, češnjaku i šparogama najmanje 5 metara. Ako se koriste strojevi za smanjenje zanošenja od 50% treba poštivati razmak od 1 metar od površinske vode mjereći od ruba obale.

Ne tretirati po vjetrovitom vremenu.

Ostaci sredstva i škropiva ne smiju se izlijevati u površinske vode, kanalizaciju, dvorišne i stajske odvode. Stroj za primjenu pesticida i sapnice (mlaznice, dize) treba prati na polju, na mjestima gdje sredstvo ne može doprijeti u površinske vode i gdje nema opasnosti za ljude i životinje.

Mogućnost miješanja i kompatibilnost s drugim sredstvima: O mogućnostima miješanja sredstva LUNA Experience s drugim sredstvima raspitati se kod vlasnika rješenja o registraciji/zastupnika.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 30.03.2015.
Datum izmjene oglasa: 16.03.2022.
Pregleda: 17154
Šifra oglasa: 19690

Dokumenti

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas