Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Laudis

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Herbicidi.

Bayer d.o.o. (BiH)

Kontakt - Bayer d.o.o. (BiH)

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Laudis je pravo zlato za proizvođače kukuruza. Jamči harmoniju i snagu u Vašem usjevu. Iznimna djelotvornost jedne djelatne tvari već u minimalnoj dozi djeluje na širok spektar korovskih vrsta. Posjeduje moć nove djelatne tvari tembotriona u kombinaciji sa zaštitnom tvari isoxadifen (safener) kako bi osigurao nadmoćnu pobjedu nad korovima.

Sastav tembotrion (44 g/L)

Formulacija tekuća uljna koncentrirana suspenzija (OD)

Uporaba

Sistemični herbicid za suzbijanje korova u merkantilnom kukuruzu:

- jednogodišnjih travnih korova; obična svračica (Digitaria sanguinalis), obični koštan (Echinochloa crus galli), muharke (Setaria spp.), divlja zob (Avena fatua), divlji proso (Panicum spp.), divlji sirak iz sjemena (Sorghum halepense) i dr.

- jednogodišnje širokolisne korove; europski mračnjak (Abutilon theophrasti),

štir (Amaranthus spp.), pelinolisna ambrozija (Ambrosia elatior), bijela loboda (Chenopodium album), osjak (Cirsium arvensis), mišjakinja (Stelaria media), crna pomočnica (Solanum migrum), kužnjak (Datura stramonium) i dr..

Travne korove najbolje suzbija do stadija 3 lista, a širokolisne do 4 lista (europski mračnjak, pelinolisna ambrozija do 2 lista).

Herbicid za suzbijanje nekih jednogodišnjih travnih i širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu. Primjenjuje se nakon nicanja u stadiju 4-6 listova kukuruza i to:

a) jednokratno, ako je nicanje korova ujednačeno, u količini 2,25 L/ha (225 mL na 1000 m2) ili

b) dvokratno (split aplikacija), ako je nicanje korova produženo, u količini 1+1,25 L/ha (100+125 mL na 1000 m2). Drugi tretman se provodi 5-10 dana nakon prvoga ali najkasnije do 6 listova.

Priprema sredstva za uporabu

Potrebnu količinu Laudis-a otopite u posudi s vodom (cca 10 L), prije ulijevanja u spremnik prskalice. Dobivenu jednoličnu suspenziju ulijevajte u spremnik prskalice do pola napunjen vodom i u kojem je uključena mješalica. Dopunite spremnik preostalom potrebnom količinom vode uz stalno miješanje. Nastavite miješati u toku prskanja i eventualnog stajanja u polju. Pripremljenu suspenziju utrošite istoga dana.

Prskati treba po mirnom vremenu, kada nema vjetra, kako bi se izbjeglo zanošenje sredstva na obližnje usjeve.

Ograničenja

Ne smije se primjenjivati na usjev koji je pod stresom ili oštečen od suše, suviška vode, hladnoće, biljnih bolesti ili štetnika kao i prethodno primijenjenih herbicida. Zbog lake ispirljivosti ne smije se primjenjivati u kraškim područjima i na tlima pH iznad 6,8 (u KCL).

U slučaju preoravanja može se sijati kukuruz i sirak, te: nakon 4 mjeseca od primjene mogu se sijati ozimi ječam, ozima uljana repica, salata, mrkva; nakon 5 mjeseci: lucerna, ozima pšenica, luk i radič; nakon 6 mjeseci: suncokret, rajčica; nakon 9 mjeseci: šećerna repa, grašak.

Fitotoksičnost

Ne smije se primijeniti ako je kukuruz u stresu od hladnoće, stagniranja vode, suše, biljnih bolesti ili štetnika, kao i od prethodno primijenjenih herbicida.

Zaštita okoliša

Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama i kraškim poljima koja služe za sakupljanje vode i na povšinama s ekscesivnom erozijom. Kod primjene spriječiti kontaminaciju bunara, jezera, vodotokova i mora radeći najmanje 20 m udaljeno. Ostatke škropiva ne ispuštati u kanale i kanalizaciju. Ne korisititi Laudis u kraškim područjima i erozivnim površinama. Ne koristiti ga uz nasade.

Aviotretiranje Primjena iz zrakoplova nije dopuštena.

Miješanje

Za poboljšanje učinka na širokolisne korove može se kombinirati s herbicidima na osnovi dikambe i bromoksinila, a za višegodišnje travne korove s herbicidima na osnovu foramsulfurona.

Karenca

84 dana za zrno kukuruza, silažni kukuruz se ne smije žeti prije mliječne zriobe, 63 dana za kukuruz šećerac.

Skladištenje

Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Iskustva s terena

Najbolja primjena Laudis-a je u razvojnoj fazi kukuruza od 2-8 listova u dozi 2 - 2,25 l/ha ili u split aplikaciji ukoliko je nicanje korova produženo u količini 1 + 1,25 l/ha u razmaku 5 - 10 dana. Primjenjujemo ga kada su korovi u što mlađem razvojnom stadiju, iako pokazuje iznimnu djelotvornost na vrlo opasan i rasprostranjeni europski mračnjak čak do visine od 50 cm. Proizvođači se mogu osloniti na Laudis, jer garantira uspješno rješavanje korova u merkantilnom i sjemenskom kukuruzu kao i u kukuruzu šećercu i kokičaru. Ovo iskustvo s nama mogu podijeliti i vodeće sjemenske kuće u Hrvatskoj.

Info

Kategorija: Herbicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Bosna i Hercegovina
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 19.04.2017.
Datum izmjene oglasa: 18.02.2020.
Pregleda: 11609
Šifra oglasa: 33448

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas