Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

HORSCH PRONTO DC - kombinirani stroj za istovremenu obradu tla i sjetvu

Oglas je istekao!

Pogledajte slične oglase iz kategorije: Mehanizacija.

Cijena: na upit

Opis

HORSCH Pronto DC

HORSCH Pronto DC je vučeni integrirani stroj za istovremenu obradu tla i sjetvu strnih žitarica, soje i drugih kultura sitnog zrna.

Stroj je na prednjem dijelu opremljen kratkom tanjuračom slične konstrukcije kao što je HORSCH Joker CT sa nazubljenim diskovima promjera Ø 46 cm agresivno postavljenih u 2 reda a svaki disk ima svoj ležaj koji je trajno podmazan i hermetički zatvoren, stoga ne iziskuje održavanje. Diskovi su postavljeni tako da omogućuju miješanje velikih količina biljnih ostataka i efikasno usitnjavanje tla.

Iza diskova je ugrađen gumeni valjak promjera 78 cm koji služi za ravnanje površine, za usitnjavanje preostalih busa,za stabiliziranje tla i za uspostavljanje kapilarnog uzdizanja vlage. Valjak je konstruiran tako da se sabija 2/3 površine a 1/3 ostaje rahlo. Po dva ulagača nalaze točno iza jednog kotača kako bi se sjeme odložilo točno u te brazdice. Zahvaljujući tome je nicanje puno brže i ujednačenije.

Razmak između sjetvenih sekcija je 15 cm i sastoji se od dvostrukih diskosnih ulagača sjemena, tzv. Turbo Disc ulagača promjera Ø34cm između kojih se nalazi elastični jezičak koji pritiska sjeme na dno brazdice. Iza ulagača se nalazi gumeni nagazni kotačić promjera Ø32cm koji vodi ulagače po površini i održava zadanu dubinu sjetve te zatvara brazdicu i pritiska sjeme kako bi se uspostavio bolji kontakt sjemena sa vlažnom zemljom radi bržeg nicanja.

Pritisak sjetvene sekcije na tlo se može podešavati između 5 do 120 kg stoga one pouzdano ulažu sjeme na željenu dubinu i u teškim uvjetima kada je površina suha, kada struktura tla nije idealna ali i ako ima biljnih ostataka u sjetvenom sloju tla.

Optimalna radna brzina je između 10 i 20 km/h. Dozirni uređaj sjemena okreće elektro motor a elektronika za nadzor sjetve dobiva točnu informaciju o brzini kretanja od posebnog radar senzora. Elektronika proračunava željenu količinu sjemena kg/Ha i ubrzava ili usporava dozirni uređaj. Na taj se način postiže uvijek točna količina sjetve bez obzira na brzinu kretanja.

Dozirni uređaj ubacuje sjeme u jaku zračnu struju, koju stvara turbina zraka. Preko razdjelne glave se sjeme ravnomjerno raspoređuje kako bi se preko gumenih crijeva do svakog ulagača dobavila ista količina sjemena. Iza ulagača se nalaze elastični zagrtači, koji poravnavaju površinu i pokrivaju svako sjeme sa zemljom.

PRONTO DC se može isporučiti u raznim izvedbama i raznom opremom, radnog zahvata 3 - 9 m.

VRLO POVOLJNO !!!

Za detaljnije informacije obratite se ovlaštenom zastupniku marke HORSCH za Slavoniju i Baranju - AGRON d.o.o. na telefon 091/464-2266 ili osobno u prodajno -servisnom centru u Bizovcu, Kralja Tomislava 1g.

Info

Kategorija: Mehanizacija
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Osječko-baranjska
Datum objave oglasa: 06.07.2013.
Pregleda: 1353
Šifra oglasa: 10732

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas