Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Envidor SC 240

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Insekticidi.

Cijena: na upit

Opis

Envidor je kontaktni akaracid s novim načinom djelovanja. Suzbija sve razvojne stadije štetnih grinja, uključujući njihova jajašca. Djelatna tvar se odlično veže u voštane slojeve u pokožici lista, što joj omogućava dobru opstojnost na samom listu i time dugotrajno djelovanje.

Sastav spirodiklofen (240 g/L)

Formulacija koncentrirana suspenzija (SC)

Uporaba

Envidor SC 240 je kontaktni akaricid za suzbijanje pokretnih razvojnih oblika štetnih grinja izraženog ovicidnog učinka

  • vinovoj lozi: crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi) u koncentraciji 0,04%. Može se primijeniti jednom godišnje.
  • jezgričavim voćkama: crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi) i koprivine grinje (Tetranychus urticae) u najvećoj dozvoljenoj odmjeri 0,6 l/ha (u koncentraciji 0,04% pri utrošku vode 1500 l/ha). Može se primijeniti jednom godišnje.
  • agrumima: crvenog pauka agruma (Panonychus citri) i običnog crvenog pauka (Tetranychus urticae), u koncentraciji 0,02% u periodu od otpadanja latica do sazrijevanja ploda. Može se primijeniti samo jednom godišnje.
  • marelici: za suzbijanje crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi) i koprivine grinje (Tetranychus urticae) u količini 0,6 l/ha (u koncentraciji 0,04% pri utrošku vode 1500 l/ha). Može se primijeniti samo jednom godišnje.
  • breskvi: za suzbijanje crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi) i koprivine grinje (Tetranychus urticae) u količini 0,6 l/ha (u koncentraciji 0,04% pri utrošku vode 1500 l/ha). Može se primijeniti samo jednom godišnje.
  • nektarini: za suzbijanje crvenog voćnog pauka (Panonychus ulmi) i koprivine grinje (Tetranychus urticae) u količini 0,6 l/ha (u koncentraciji 0,04% pri utrošku vode 1500 l/ha). Može se primijeniti samo jednom godišnje.
  • Primjenjuje se u proljeće u vrijeme masovnog izlaska ličinaka iz jaja i njihovog naseljavanja na listove.

Priprema sredstva za uporabu

Prije uporabe treba biti siguran da je prskalica koju ćemo upotrijebiti za ovu svrhu čista. Pažljivo izračunati potrebnu količinu škropiva koje će se utrošiti u primjeni da se izbjegne nepotrebno zaostajanje istog u spremniku prskalice nakon primjene. Zatim, spremnik prskalice treba napuniti s čistom vodom do jedne četvrtine isplaniranog utroška škropiva i početi miješati. Prije uporabe sredstvo treba dobro protresti te nakon toga dodati u spremnik željenu količinu, neprestano miješajući. Nakon toga spremnik dopuniti preostalom količinom čiste vode. Miješanje, sada već škropiva treba nastaviti i dalje, svo vrijeme do same primjene, a isto tako i tijekom iste. Pripremljeno škropivo treba utrošiti u istom danu. Budući proizvod posjeduje lipoidne karakteristike nije potrebno dodavati ulja, čak štoviše dodatkom ulja određena količina djelatne tvari biva upijena u list čime se gubi primarno kontaktno djelovanje, a osim toga dodatak ulja smanjuje otpornost na ispiranje kišom čime se smanjuje i izraženo dugotrajno djelovanje.

Ograničenje

Ne prskati pri visokim dnevnim temperaturama, ako je list vlažan niti ako se očekuje kiša. Izbjegavati primjenu u cvatnji. Primjenjuje se jednom godišnje.

Fitotoksičnost

Nisu uočeni znakovi fitotoksičnosti.

Zaštita okoliša

Ne smije se koristiti u vodozaštitnim zonama. Pri primjeni treba spriječiti onečišćenje vodotokova, bunara, jezera i mora radeći na najmanje 20 m od njih. Ostatke škropiva ne ispuštati u kanale i kanalizaciju.

Aviotretiranje

Nije dozvoljeno.

Miješanje

Prije miješanja s bilo kojim preparatom, napravite test fitotoksičnosti na maloj pokusnoj površini.

Karenca

14 dana za vinovu lozu, jezgričave voćke, agrume, marelice, breskve i nektarine.

Skladištenje

Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na

temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, udaljeno od zapaljivih tvari, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Iskustva s terena

Envidor ima sporo početno djelovanje, ali djeluje dugotrajno. Dodavanjem okvašivača povećamo početno djelovanje, ali time izgubimo njegov dugotrajniji učinak. U jednoj ga sezoni možemo na istoj biljci primijeniti samo jedanput, kako bi spriječili razvoj rezisistencije. Za vrijeme istovremenog pojavljivanja skupa s grinjama djeluje insekticidno i na kruškinu buhu (u fazi žutih jajašaca). Na štitastu uš djeluje djelomično, ako prskamo početkom lipnja. Ne suzbija predatorske grinje.

Učinkovita tvar odlično se veže u voštane slojeve u pokožici lista, što joj omogućava dugu opstojnost i dugotrajno djelovanje. Obilne je oborine ne mogu isprati.

Na višim je temperaturama djelovanje spirodiklofena puno učinkovitije nego na nižim temperaturama. Djelovanje na crvenog voćnog pauka puno je bolje na temperaturi 30 °C, nego na 20 °C, iako je populacija grinja na 30 °C brojnija.

Info

Kategorija: Insekticidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 13.01.2015.
Datum izmjene oglasa: 14.04.2023.
Pregleda: 11345
Šifra oglasa: 167

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas