Decis 2,5 EC

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Insekticidi.

Cijena: na upit

Opis

Decis 2,5 EC

Decis je isproban i cjenovno privlačan insekticid. Odlično suzbija štetočine na voćkama, vinovoj lozi, žitaricama, uljanoj repici i krumpiru.

Sastav deltametrin (25 g/L)

Formulacija tekući koncentrat za emulziju (EC)

Uporaba
Decis 2,5 EC upotrebljava se za suzbijanje:
a) voćarstvo (jabuka):
- jabučna zelena uš (Aphis pomi) i jabučna pepeljasta uš (Dysaphis plantaginea) u koncentraciji 0,03 % i 0,05 % i to prije kovrčanja listova;
- miner okruglih mina (Cemiostoma scitella) u koncentraciji 0,03 % i 0,05 %;
- jabučna osa pilatka (Hoplocampa testudinea) u koncentraciji 0,03 % i 0,05 %;
- jabučni savijač (Carpocapsa pomonella) u koncentraciji 0,02 % i 0,03 %.
b) vinogradarstvo: pepeljasti grožđani moljac (Lobesia botrana) i žuti grožđani moljac (Eupoecilia ambiguella) u koncentraciji 0,03 % i 0,04 %.
c) krumpir: krumpirova zlatica (Leptinotarsa decemlineata) u dozi od 0,3 l/ha samo na površinama u onim područjima Hrvatske gdje nije još prisutna otpornost zlatice na sintetske priretroide.
d) uljana repica: repičin sjajnik (Meligethes aeneus) u dozi od 0,3 l/ha;
e) pšenica: žitni balac (Oulema sp.) u dozi 0,2-0,3 l/ha i lisne uši (Aphididae) u dozi 0,2-0,3 l/ha.

Proširenja uporabe na male kulture i/ili male namjene:

a) ukrasno bilje (u zaštićenom prostoru): muha lisni miner (Liriomyza trifolii) i tripsi (Thrips spp.) sredstvo se primjenjuje folijarno na početku napada štetnika. Ne tretirati u vrijeme cvatnje biljaka ili prisutnih korova. Prije primjene sredstva poželjno je na manjoj površini napraviti test. Primijeniti sredstvo kasno popodne ili na večer. Sredstvo se primjenjuje toplim zamagljivanjem, raspršivanjem sredstva u potpuno zatvorenom prostoru. Ne ulaziti bez zaštite u tretirani prostor 12 h nakon tretiranja. Tretirani prostor treba zaključati preko noći sa jasno napisanim upozorenjem zabrane ulaska. Prije ulaska u takav prostor potrebno je prethodno dobro prozračiti prostor.

Priprema sredstva za uporabu
Prije otvaranja ambalaže preparat dobro promućkati. Odmjerenu količinu sredstva razrijediti sa malo vode u posebnoj posudi, a zatim uliti u određenu količinu vode uz stalno miješanje.

Ograničenje
Sredstvo se smije primijeniti najviše dva puta godišnje na istoj površini ili nasadu.

Fitotoksičnost
Ako se sredstvo upotrebljava u preporučenim koncentracijama i količinama, na pravilan način i u optimalno vrijeme, ono nije fitotoksično na navedene kulture. To se odnosi na poznate sorte istih, a nove sorte i hibride je potrebno ispitati na fitotoksičnost.

Zaštita okoliša
Sredstvo se ne smije primjenjivati u vodozaštitnim zonama. Prilikom primjene spriječiti kontaminaciju bunara, vodotokova, jezera i mora radeći najmanje 20 m udaljeno. Ostatke škropiva ne izlijevati u kanale i kanalizaciju.

Miješanje
Ne preporuča se miješati DECIS 2,5 EC s lužnatim formulacijama! Ne smije se miješati s herbicidima na bazi metribuzina.

Karenca
Posljednje prskanje prije vađenja krumpira, te berba jabuka iznosi 7 dana, prije berbe grožđa 21 dan, 35 dana za žitarice, a prije žetve uljane repice iznosi 42 dana.

Skladištenje
Preparat uskladištiti u originalno zatvorenom pakiranju u posebnoj prostoriji, na temperaturi od 0 °C do 30 °C, odvojeno od ljudske i stočne hrane i drugih proizvoda, na prohladnom i suhom mjestu, pod ključem, te izvan dohvata djece.

Iskustva s terena
Decis se ne smije upotrebljavati na previsokim temperaturama (iznad 28 °C), jer je jako hlapljiv. To važi za sve piretroide.

Info

Kategorija: Insekticidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 13.01.2015.
Datum izmjene oglasa: 27.02.2020.
Pregleda: 10295
Šifra oglasa: 166

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas