Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 29.06.2021. 15:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Zlatko Salaj v.d. direktor Bjelovarskog sajma

Na Skupštini društva dužnosti direktora razriješen je Davorin Posavac. Sajam će do daljnjega voditi Zlatko Salaj.

Foto: Branka Sobodić
  • 369
  • 111
  • 0

Na posljednjoj Skupštini društva Bjelovarskog sajma d.o.o., čiji su vlasnici Bjelovarsko - bilogorska županija u visini 60 i Grad Bjelovar 40 posto, Davorin Posavac razriješen je dužnosti direktora, dok će do daljnjega funkciju v.d. direktora obnašati Zlatko Salaj.  

Župan Marko Marušić istaknuo je kako se odmah krenulo s organizacijom Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu pored Bjelovara. 

"Zlatko Salaj je osoba koja dolazi iz sustava te je upoznat sa svim poslovima i radom Bjelovarskog sajma. Od njega očekujemo stručnost, predanost prema radu, ali i kvalitetnu suradnju između svih sudionika", rekao je te naglasio da će Grad i Županija držati situaciju pod kontrolom. "Rad ovog sajma se do sada nažalost svodio na samovolju jednog čovjeka. Zajedničkim snagama to moramo mijenjati iz temelja i činiti sve da sajam bude profitabilan, uspješan i cijenjen", poručio je župan Marušić. 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak osvrnuo se na trenutno stanje tvrtke, posebno u pogledu financija te otkio da trenutno bilježe 3,27 milijuna kuna gubitka, za što postoje objektivni razlozi, ponajviše utjecaj korona krize.

"Iako se znalo da će biti u gubitku, isplaćena je dividenda uoči parlamentarnih izbora i to treba jasno reći. Gospodin Posavac za to nije kriv", napomenuo je i dodao da postoje i dodatni minusi po pitanju organizacije Međunarodnog proljetnog bjelovarskog sajma, gdje su uzeti predujmovi za štandove, mjesta na sajmu koji nikad nije održan. "Situacija je sada alarmantna i ako se ne varam, oko 600 tisuća kuna plus PDV ćemo “vući” do daljnjeg", izjavio je Hrebak te izrazio nadu da će Jesenski biti održan i uspješan kako bi "dosta stvari posložili kako treba". 

S obzirom da Zlatko Salaj ne pripada niti HDZ-u niti HSLS-u, iz kojih dolaze Marušić i Hrebak, pružena mu je prilika da vlastito znanje, iskustvo, stručnost i sposobnost dokaže bez ikakve stranačke podobnosti i pripadnosti. 

"Dakle, za Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u rujnu se pripremamo kao da korona ne postoji. Zaista sam siguran da će po tom pitanju sve biti dobro. Situacija je prilično teška, no vjerujem da ćemo ga zajedničkim snagama uspjeti vratiti na pravi put", poručio je v.d. direktor.

Potvrdio je i da je istina da je korona kriza ostavila velike posljedice na poslovanje i rad sajma, no rekao i da je bilo dosta krivih poteza, donošenja brzinskih, nepromišljenih odluka, financijskih problema i poteškoća u kolektivu. "Sve je to sajam dovelo u nepovoljan položaj. Mi smo se odmah prebacili u petu brzinu, postavljamo cijene i uvjete, gledamo kako ispuniti sve epidemiološke zahtjeve", zaključio je Zlatko Salaj.

Planirano održavanje 28. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma je od 3. do 5. rujna. 


Tagovi

Bjelovarski sajam Zlatko Salaj V.d. direktor


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]