• Isplata potpora
  • 16.02.2015. 12:50

Započela isplata prvog dijela potpora za 2014.

16. veljače 2015., krenula je isplata prvog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2014. godinu, a u narednim danima ukupno će biti isplaćeno 1,5 milijardi kuna!

  • 14.320
  • 2.306
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započelo je danas, 16. veljače 2015., s isplatom prvog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2014. godinu, a u narednim danima ukupno će biti isplaćeno 1,5 milijardi kuna.

Od ovog novca, oko 80 %, odnosno 1,2 milijardi kuna, je novac koji će Hrvatska povući iz proračuna Europske unije, dok je ostatak iz nacionalnog proračuna. U prvom dijelu isplate koja kreće danas, prosječno će biti isplaćeno oko 50 % prava na plaćanja. Radi pojašnjenja, također naglašavamo, da će u prvom dijelu isplate po hektaru biti isplaćeno oko 1.000 kuna.

Hrvatski poljoprivredni proizvođači ove će godine dobiti ukupno oko 3 milijarde kuna za izravne potpore, što je 800 milijuna kuna više nego što je isplaćeno prošle godine.

Ministarstvo poljoprivrede u nekoliko je navrata najavilo da će isplata potpora krenuti tijekom veljače, a obzirom na ogroman interes javnosti i proizvođača želimo još jednom naglasiti da će sve isplate biti obavljene u narednim danima. Na ovaj način će poljoprivredni proizvođači imati mogućnosti da pravovremeno krenu u pripremu proljetne sjetve.

U drugom dijelu isplate koja će, kao i u drugim zemljama EU, biti isplaćena do kraja lipnja isplatit će se preostali iznos za proizvodnu 2014. godinu.

Izvor: Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede


Tagovi

PRR Program ruralnog razvoja Isplata potpora Proljetna sjetva APPRRR EU Izravne potpore


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijatelj Igor šalje predivne fotke s putovanja po Nizozemskoj :)

#divno