• Isplata potpora
  • 16.02.2015. 12:50

Započela isplata prvog dijela potpora za 2014.

16. veljače 2015., krenula je isplata prvog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2014. godinu, a u narednim danima ukupno će biti isplaćeno 1,5 milijardi kuna!

  • 14.265
  • 2.306
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započelo je danas, 16. veljače 2015., s isplatom prvog dijela izravnih potpora za proizvodnu 2014. godinu, a u narednim danima ukupno će biti isplaćeno 1,5 milijardi kuna.

Od ovog novca, oko 80 %, odnosno 1,2 milijardi kuna, je novac koji će Hrvatska povući iz proračuna Europske unije, dok je ostatak iz nacionalnog proračuna. U prvom dijelu isplate koja kreće danas, prosječno će biti isplaćeno oko 50 % prava na plaćanja. Radi pojašnjenja, također naglašavamo, da će u prvom dijelu isplate po hektaru biti isplaćeno oko 1.000 kuna.

Hrvatski poljoprivredni proizvođači ove će godine dobiti ukupno oko 3 milijarde kuna za izravne potpore, što je 800 milijuna kuna više nego što je isplaćeno prošle godine.

Ministarstvo poljoprivrede u nekoliko je navrata najavilo da će isplata potpora krenuti tijekom veljače, a obzirom na ogroman interes javnosti i proizvođača želimo još jednom naglasiti da će sve isplate biti obavljene u narednim danima. Na ovaj način će poljoprivredni proizvođači imati mogućnosti da pravovremeno krenu u pripremu proljetne sjetve.

U drugom dijelu isplate koja će, kao i u drugim zemljama EU, biti isplaćena do kraja lipnja isplatit će se preostali iznos za proizvodnu 2014. godinu.

Izvor: Glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede


Tagovi

PRR Program ruralnog razvoja Isplata potpora Proljetna sjetva APPRRR EU Izravne potpore


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi